default-image

Το εγκαταλελειμμένο παλάτι των 32 εκ. € του Λ. Γαβαλά -video

Life
Το εγκαταλελειμμένο παλάτι των 32 εκ. € του Λ. Γαβαλά -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ένα πραγματικό «παλάτι» κάνουν λόγο όσοι έχουν επισκεφτεί το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα, το οποίο, μπορεί να κόστισε πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ, όμως σήμερα, ρημάζει παραμένοντας κλειστό.

Ο Λάκης Γαβαλάς υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία ένας από τους πιο επιτυχημένους εισαγωγείς επώνυμων ρούχων και υποδημάτων στην Ελλάδα. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος και έκανε τις δραστηριότητές του συνώνυμες με την τελευταία λέξη της μόδας, εκπροσωπώντας στην Ελλάδα πάνω από 60 μεγάλα brands.

Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πειραιά. Τέλειωσε την Ελληνογαλλική Σχολή St. Paul και, στα 20 χρόνια του, πήγε στην Ιταλία για σπουδές χορού. Εκεί, συνεργάστηκε µε την ιταλική τηλεόραση Rai και γνώρισε πολλούς σχεδιαστές και επώνυµους της εποχής. Παρά το γεγονός ότι παρακολούθησε κάποια μαθήματα µόδας, το σχέδιο δεν ήταν η πρώτη επιλογή του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αποφάσισε να ασχοληθεί επιχειρηματικά µε τη µόδα, εκπροσωπώντας ξένους οίκους, σε µια εποχή όπου αυτό το σκεπτικό ήταν εντελώς άγνωστο στην ελληνική αγορά.

Στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Τόσο η κακή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από αρμόδια στελέχη της εταιρείας του κ. Γαβαλά, όσο και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Φίλοι και ανταγωνιστές αναγνωρίζουν στον επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά την ευρηματικότhτα, την προσήλωση στην ποιότητα, αλλά και την ακλόνητη επιλογή του για ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες στις σειρές ρούχων που έφεραν την υπογραφή του, έστω και αν του κόστιζαν περισσότερα χρήματα από το να ράψει σε Βαλκανικές χώρες.   Το 2010 ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Ο Λάκης Γαβαλάς φυλακίστηκε και το τότε νεόδμητο αρχιτεκτονικό μεγαθήριο που ξεπερνά ακόμα και στης μέρες μας τα στενά Ελληνικά δεδομένα στην Κάντζα σφραγίστηκε. Ένα κτίριο περίπου 20.000 τ.μ., που προοριζόταν να γίνει η Μέκκα της Ελληνικής και όχι μόνο fashion showbiz στέγαζε στις πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις του μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονταν στις καλύτερες συνθήκες και με αρκετά καλά χρήματα.

Δείτε το κτίριο από ψηλά:   

Σήμερα, τίποτε δεν θυμίζει τις καλές μέρες, με τα χαμόγελα και τις φωνές που ακούγονταν καθημερινά. Πλέον, το κτίριο είναι μουντό, σκοτεινό, με αντικείμενα που θυμίζουν την εποχή της άνθησης της επιχείρησης την εποχή που όπως λέγεται έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.     

Η αξία του  υπερβαίνει τα 32.000.000 ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις Διεθνών Οίκων. Τεράστια γραφεία, κουζίνα, αίθουσες για ψυχαναλυτές, ιατρείο και πολλά ακόμα είναι όλα όσα περιλαμβάνει το επιβλητικό γκρι κτίριο, για το οποίο ο Λάκης Γαβαλάς έχει να πει πολλά, μιας και ήταν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του.

«Δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά που χωρίς κανένα πολιτικό δόγμα έφτιαξα έναν χώρο που μόνο κάποιος που έχει στα εσώψυχά του κάτι από κομμουνισμό ή αριστερή φιλοσοφία θα μπορούσε να κάνει. Αν και ήδη είχα ένα κτίριο στην Κηφισίας, με πολύ καλή πελατεία, ουσιαστικά το έκανα για να φιλοξενήσω 300 άτομα προσωπικό. Θέλησα να κάνω ένα άνοιγμα βασιζόμενος στα όσα μας υπόσχονταν οι τότε κυβερνήσεις...», εξομολογείται ο ίδιος.   

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News