Ειδήσεις

Απλήρωτοι 3 μήνες οι συμβασιούχοι καθαριότητας σε μουσεία

Δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 3 μήνες όσοι εργάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία του νομού Ηρακλείου.

Από τον Ιούνιο έχουν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι καθαριότητας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου.

«Δουλεύουμε και δεν πληρωνόμαστε. Εμείς πώς θα ζήσουμε χωρίς να πληρωνόμαστε;», διερωτώνται, επικοινωνώντας με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», εποχικοί εργαζόμενοι από τους χώρους αυτούς, που ανέφεραν ότι συνολικά, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, ανέρχονται σε 123 οι συμβασιούχοι στον τομέα του πολιτισμού και πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Μάλιστα, την Τετάρτη διαπίστωσαν ότι δε φαίνεται «φως» προκειμένου να πληρωθούν ούτε και το Σεπτέμβριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών τους και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους αναγκών.

Η κατάσταση των συμβασιούχων καθαριότητας σε Κνωσό, μουσεία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου έχει γίνει πλέον πάρα πολύ δύσκολη και τα περιθώρια στενεύουν διαρκώς. Από τον Ιούνιο και μετά δεν έχουν ξαναπιάσει ούτε ευρώ στα χέρια τους και κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει πότε θα ξαναπληρωθούν και πότε θα πάρουν τα απλήρωτα ποσά που τους οφείλονται όλο αυτό το διάστημα.

Οι καταγγελίες τους αυτές μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιο Βοργιά, ο οποίος εξέφρασε την προσωπική του έκπληξη, καθώς είχε προσωπικά πιστέψει ότι βρέθηκε λύση. Κι αυτό γιατί μια αντιπροσωπία συμβασιούχων από τους συγκεκριμένους χώρους επρόκειτο προ καιρού να τον επισκεφτεί, αλλά τελικά δεν πήγε, και δεν αποκλείεται πολιτικός παράγοντας να τους έταξε λύση για να τους πουλήσει εκδούλευση!

«Δυστυχώς, όλοι γίναμε πρόσφατα μάρτυρες της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Κνωσό και σε όλο το Ηράκλειο από την απεργία των συμβασιούχων της καθαριότητας. Ανάλογα είναι τα προβλήματα και με τους φύλακες των αρχαιολογικών χώρων. Πρέπει να βρεθεί λύση σύντομα. Θα ασχοληθώ αμέσως με το θέμα αυτό και θα δω τι συμβαίνει» ήταν η διαβεβαίωση του Στέλιου Βοργιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια