Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο που δίδασκε στην Κρήτη

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για τον παιδόφιλο καθηγητή μουσικής που δίδασκε στην Κρήτη. Πληρωνόταν...αδρά για να διδάξει μουσικά όργανα

Εμβρόντητη η τοπική κοινωνία της Κρήτης και του Ηρακλείου παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 60χρονου παιδόφιλου, καθηγητή μουσικής και πατέρα δύο παιδιών που  στο πρόσφατο παρελθόν είχε παραδώσει μαθήματα και στο Ηράκλειο.

Ο Παναγιώτης Δράκος που ομολόγησε τις πράξεις του και οδηγήθηκε στη φυλακή στην Τρίπολη, για ένα διάστημα δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και είχε προσληφθεί ως πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Τσαγκαράκης, υποστήριξε ότι ο 60χρονος δεν παρέδιδε ποτέ μόνος του μαθήματα, αλλά πάντα με μια άλλη καθηγήτρια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΗ: ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Όπως τόνισε ο Γιώργος Τσαγκαράκης πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Η στο neakriti.gr:

"Η συνεργασία μας μαζί του είχε τελειώσει εδώ και 4 μήνες. Υπήρξε συνεργάτης μας για 10 μήνες. Οι επισκέψεις του ωστόσο ήταν αρκετά αραιές. Ερχόταν για μαθήματα μόνο Σαββατοκύριακα και 2 φορές το μήνα. Θέλω να τονίσω ότι δεν δίδασκε πότε μόνος του αλλά τα μαθήματα ήταν πάντα ομαδικά. Πότε δεν μου εκφράστηκαν παράπονα από γονείς ή μαθητές για την παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην διάρκεια των μαθημάτων. Να σημειώσω επίσης ότι προσλήφθηκε στο Δημοτικό Ωδείο έπειτα από σχετική προκήρυξη. Άλλωστε σύμφωνα και με το βιογραφικό του πρόκειται για έναν κορυφαίο μουσικό".

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο 60χρονος παιδόφιλος, τα ηλεκτρονικά αρχεία του οποίου, καθώς επίσης και οι υπολογιστές του, βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών και διερευνώνται εξονυχιστικά. Το περιβάλλον του Παναγιώτη Δράκου κάνει λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, χαμηλών τόνων, καλλιεργημένο που ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και είχε άριστη σχέση με τα παιδιά. Στους αστυνομικούς δεν θέλησε να πει πολλά... Αρκέστηκε  μόνο στο να ομολογήσει ότι ασέλγησε σε τρία κοριτσάκια, δύο εννιάχρονα και ένα δεκάχρονο και στη συνέχεια τα φωτογράφισε.

Πληρωνόταν αδρά

Η αποκάλυψη πάντως φέρνει ξανά στο προσκήνιο ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που έχει προκαλέσει το προηγούμενο διάστημα αντιδράσεις και καυστικά σχόλια, την επιλογή, δηλαδή, της δημοτικής αρχής να προσλαμβάνει καθηγητές έναντι αδράς αμοιβής εξ Αθηνών για να διδάξουν μουσική στην Ορχήστρα Νέων του δήμου Ηρακλείου, όπως στην περίπτωση του 60χρονου παιδόφιλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι εν λόγω 15 μουσικοί, ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Δράκος ελάμβαναν αμοιβές από 600 έως και 1.500 ευρώ το μήνα για να διδάξουν σε μόλις 2 σεμινάρια μηνιαίως στο Ηράκλειο ενώ η δημοτική αρχή κάλυπτε ακόμη τα τα έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων, διαμονής και διατροφής, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι καθηγητές σε συγκεκριμένα όργανα, όπως το φλάουτο, το φαγκότο και το βιολί.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια