Ειδήσεις

Ροδόπουλος και Σάλλας μίλησαν για τις προοπτικές της Κρήτης

Στην Κρήτη και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειά της ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση

Στην Κρήτη και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειά της ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Σάλλα.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν συνθήκες προσέλκυσης επενδύσεων στο νησί, αφού η οικονομία της Κρήτης κυρίως λόγω του Τουρισμού αλλά και των μεγάλων έργων που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται διαθέτει ισχυρές προοπτικές.  

Ροδόπουλος: η  Κρήτη πυλώνας της  Οικονομίας

Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Kωνσταντίνος Ροδόπουλος χαρακτήρισε την Κρήτη ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας. Ο  ίδιος αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο νησί στον χώρο της κατάρτισης φιλοδοξώντας να παίξει ένα ρόλο συμπληρωματικό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο στην ήδη εξαιρετικά υψηλή επιμόρφωση των νέων Κρητών.

Ο κ. Ροδόπουλος εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον Έλληνα τραπεζίτη και Κρητικό Μιχάλη Σάλλα σημειώνοντας πως οι προτάσεις και οι ιδέες του διαθέτουν το στοιχείο της καινοτομίας και αποτελούν συχνά οδηγό για καινοτόμα εγχειρήματα.

 Για μία καινούρια πλατφόρμα που θα συνθέσει διαφορετικές πολιτικές, εγχώριες και Ευρωπαϊκές με σκοπό να  παράξει τελικώς ένα μοντέλο ανάπτυξης, δημιουργίας πλούτου και θέσεων απασχόλησης  μίλησε ο κ. Μιχάλης Σάλλας.

Εξειδικεύοντας, αναφέρθηκε στην  οικονομική μακροημέρευση της Κρήτης, η οποία διαθέτει πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και μεγάλες δυνατότητες που την καθιστούν πρωτοπόρο σε πολλούς τομείς: αγροτική οικονομία, τουρισμό, επιστήμες κλπ.

Μ. Σάλλας : να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα

Ο κ. Σάλλας τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα που συνιστούν υποδομές και θα απογειώσουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κρήτης όπως,  το αεροδρόμιο Καστελίου και ο Βόρειος Άξονας.

Ιδιαίτερη όμως αναφορά πραγματοποίησε ο γνωστός τραπεζίτης στο ενεργειακό περιβάλλον του νησιού  που μπορεί υπό προϋποθέσεις να μεταβάλλει το οικονομικό τοπίο,  όχι μόνον για την Κρήτη  αλλά και για ολόκληρη τη χώρα . Υπενθυμίζεται πως σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο διαγωνισμός για την έρευνα και την παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή Νότια και Δυτικά της Κρήτης.

Κατέληξε σημειώνοντας πως ο ίδιος με πλήρη συνείδηση αποφάσισε να επενδύσει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και ως στρατηγικός επενδυτής εξέφρασε την εκτίμηση πως η συγκεκριμένη Τράπεζα, ενισχυμένη κεφαλαιακά και διοικητικά δημιουργεί σημαντική καινοτόμο υποδομή ενώ  ως η Τράπεζα των Κρητικών θα εξελίξει τις μεγάλες  δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών της.

Τους καλεσμένους της εκδήλωσης - επιχειρηματίες πανεπιστημιακούς, πολιτικούς και παράγοντες του τόπου καλωσόρισε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Ηρακλείου και μέλος του δ.σ. της Παγκρήτιαςκ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια