default-image

Πόσα πλήρωσαν οι μετανάστες ποιος ο προορισμός τους

Κρήτη
Πόσα πλήρωσαν οι μετανάστες ποιος ο προορισμός τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βαρύ κατηγορητήριο, για την παράνομη διακίνηση δεκάδων αλλοδαπών  και την έκθεση τους σε κίνδυνο οι Τούρκοι δουλέμποροι αποχωρούν από το δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου όπου θα επανέλθουν την Παρασκευή για να απολογηθούν.

Η προανάκριση που μεσολάβησε από άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου υπέδειξε τον καπετάνιο και έναν ακόμη ναυτικό που είχαν βάλει ρότα με το ξύλινο ψαροκάικο από τις ακτές της Τουρκίας προς την Ιταλία.  

Οι καταθέσεις των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο του λιμένα Ηρακλείου ήταν καταλυτικές και περιγράφουν πώς ενώ οι ίδιοι έβγαζαν με κουβάδες τα νερά που έμπαιναν στο σκάφος για να μην βουλιάξει, ο Τούρκος καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα του ακόμη και τη στιγμή που η εισροή υδάτων προκάλεσε μπλακ άουτ, καθιστώντας το ακυβέρνητο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Πλήρωσαν 4 έως 5 χιλιάδες

Οι 105 πρόσφυγες και μετανάστες, πλήρωσαν 4 έως 5 χιλιάδες δολλάρια ο καθένας με την ελπίδα πως θα αποβιβαστούν στην Ιταλία, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για τους ίδιους και κυρίως για τα δεκάδες μικρά παιδάκια που επέβαιναν στο δουλεμπορικό.

Οι εικόνες με τα μικρά παιδάκια να περιμένουν στη σειρά για το συσσίτιο είτε να ψάχνουν για στεγνά ρούχα και παπούτσια ανάμεσα στα είδη που προσέφεραν πολίτες και εθελοντές που βοηθούν στις αρχές για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Το μεσημέρι στην αίθουσα των λιμενεργατών όπου βρήκαν προσωρινό καταφύγιο οι διασωθέντες βρέθηκε εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Για ένα μικρό αριθμό από τους  Σύρους πρόσφυγες υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί για τη φιλοξενία μεταναστών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News