Ειδήσεις

Ψάχνουν φόρμουλα για το εργοτάξιο… ταλαιπωρίας στο «σταυρό»

Προβληματισμός και να επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις της ανάπλασης που θα ταλαιπωρήσει το κέντρο

Με φόντο την πολυσυζητημένη ανάπλαση στο λεγόμενο "σταυρό" του Ηρακλείου και το τεράστιο εργοτάξιο που θα ξεκινήσει προσεχώς να στήνεται στην καρδιά της πόλης, δήμος και εμπορικός σύλλογος - σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια - συζήτησαν τη "φόρμουλα" για να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατό ο εμπορικός κόσμος, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Θετικό είναι το κλίμα από τους εμπόρους, ωστόσο στις τάξεις του εμπορικού κόσμου εξακολουθεί να επικρατεί προβληματισμός και να εκφράζονται επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά την υλοποίηση της στην εμπορική δραστηριότητα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΤΟ "ΣΤΑΥΡΟ"

Πρόκειται για μια μεγάλη ανάπλαση, η οποία είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κουράκη και μετά από αρκετές περιπέτειες έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης και η οποία θα αναμορφώσει την "καρδιά" του Ηρακλείου, καθιστώντας την περιοχή πιο φιλική στον επισκέπτη και πιο ελκυστική, με το βάρος να πέφτει στην κυκλοφορία των πεζών έναντι των οχημάτων.

Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου συνολικά ορίζεται στους 18 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, με το επιμέρους έργο της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ να έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια