default-image

Κρήτη: Δεν έκανε ποτέ μόνος μάθημα ο παιδόφιλος μουσικός

Κρήτη
Κρήτη: Δεν έκανε ποτέ μόνος μάθημα ο παιδόφιλος μουσικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμβρόντητη η τοπική κοινωνία της Κρήτης και δη του Ηρακλείου παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 60χρονου παιδόφιλου, καθηγητή μουσικής και πατέρα δύο παιδιών που  στο πρόσφατο παρελθόν είχε παραδώσει μαθήματα και στο Ηράκλειο .

Ο Παναγιώτης Δράκος που ομολόγησε τις πράξεις του και οδηγήθηκε στη φυλακή στην Τρίπολη,  για ένα διάστημα δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και είχε προσληφθεί ως πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας.

Από την πλευρά του  ο κ. Γιώργος Τσαγκαράκης , πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι είχε εργαστεί στο δημοτικό Ωδείο ,  υποστήριξε συγκεκριμένα στο neakriti.gr: "Η συνεργασία μας μαζί του είχε τελειώσει  εδώ και 4 μήνες. Υπήρξε συνεργάτης μας για 10 μήνες . Οι επισκέψεις του ωστόσο ήταν αρκετά αραιές. Ερχόταν για μαθήματα μόνο Σαββατοκύριακα και 2 φορές το μήνα.  "

Ενώ σημαντική και θετική παράμετρο για τον ίδιο αποτελεί το γεγονός ότι στα μαθήματα δεν πότε μόνος αλλά πάντα με μία άλλη καθηγήτρια.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν δίδασκε πότε μόνος του αλλά τα μαθήματα ήταν πάντα ομαδικά».

Ο κ. Τσαγκαράκης αναφέρει ότι  "Πότε δεν μου εκφράστηκαν παράπονα από γονείς ή μαθητές για την παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην διάρκεια των μαθημάτων. Να σημειώσω επίσης ότι προσλήφθηκε στο Δημοτικό Ωδείο έπειτα από σχετική προκήρυξη. Άλλωστε σύμφωνα και με το βιογραφικό του πρόκειται για έναν κορυφαίο μουσικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η διπλή προσωπικότητα του 60χρονου ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αρχές για ανάλογα αδικήματα. Συνάδελφοι, γνωστοί και φίλοι του Παναγιώτη Δράκου κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, καλλιεργημένο που ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και είχε άριστη σχέση με τα παιδιά. Δεν μπορούν δε να εξηγήσουν πώς κατρακύλησε στον βρώμικο κόσμο της παιδοφιλίας και έφθασε σε σημείο να εκτονώνει τις διαστροφές του σε παιδικά κορμάκια όταν μάλιστα ο ίδιος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στους αστυνομικούς δεν θέλησε να πει πολλά... Αρκέστηκε  μόνο στο να ομολογήσει ότι ασέλγησε σε τρία κοριτσάκια, δύο εννιάχρονα και ένα δεκάχρονο και στη συνέχεια τα φωτογράφισε. «Ναι, αυτά που μου περιγράφετε τα έχω κάνει. Όμως δεν έχω πειράξει άλλα παιδιά» είπε κυνικά και πρόσθεσε «Από κάποια φάση και μετά κύλησα σε αυτό και δεν μπορούσα να το ελέγξω. Τα όπλα που βρήκατε, μ΄ αρέσουν. Κάνω συλλογή και τα έχω για την προσωπική μου ασφάλεια».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 60χρονος παιδόφιλος, είπε πως ό,τι άλλο έχει να πει, θα το πει στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Χθες, μετά από πολύωρη απολογία, ομόφωνα προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης. Στη λεγόμενη φυλακή των βιαστών και των παιδεραστών. Οι αστυνομικοί, θα χρειαστούν πολλές ημέρες μέχρι να αποκωδικοποιήσουν τα αρχεία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 60χρονου προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν πέσει θύματά του και άλλα παιδάκια.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News