default-image

Ελαφονήσι: Παράταση στη θεσμοθέτηση περιβαλλοντικής μελέτης

Κρήτη
Ελαφονήσι: Παράταση στη θεσμοθέτηση περιβαλλοντικής μελέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση παίρνει για μια ακόμη φορά η θεσμοθέτηση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για το Ελαφονήσι που έχει εκπονηθεί από το 2009 από τον τότε ΟΑΔΥΚ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε ότι απαιτείται επικαιροποίηση πριν δοθούν οι τελικές εγκρίσεις.

Η εφαρμογή ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για την προστατευόμενη περιοχή του Ελαφονησίου είναι ζωτικής σημασίας. Μέχρι την έγκριση της, ο δήμαρχος Κισάμου ζητά να δοθεί τέλος στην εξόρυξη γύψου από την περιοχή του Ινναχωρίου.

Η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή καθιστά επιτακτική τη διαχείριση με κανόνες για να ρυθμιστούν βασικά ζητήματα, όπως η οργάνωση των παραλιών στο ανατολικό και δυτικό τμήμα του Ελαφονησίου, η εκ νέου οριοθέτηση του παραχωρούμενου χώρου για εκμετάλλευση από τους δήμους Κισάμου και Καντάνου Σελίνου και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης ώστε να μην καταπατάται τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης επισημαίνει την ανάγκη ελεγχόμενης εισόδου των επισκεπτών του Ελαφονησίου με την επιβολή χαμηλού τέλους ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News