Ειδήσεις

Την Παρασκευή απολογούνται οι 2 Τούρκοι διακινητές (photos)

Την Παρασκευή  θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν οι Τούρκοι διακινητές που εμπλέκονται στην υπόθεση των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος ανοιχτά της Κρήτης και μεταφέρθηκαν με δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Ηράκλειου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο και βρέθηκαν ενώπιων των εισαγγελικών αρχών με τις κατηγορίες της διακίνησης μεταναστών, της έκθεσης σε κίνδυνο και της πλαστογραφίας.

Ο δικηγόρος που  ανέλαβε την υπόθεση τους  ζήτησε τα αντίγραφα της δικογραφίας για να τα μελετήσει ενώ όπως είπε στους δημοσιογράφους επιφυλάχθηκε  την Παρασκευή να αναφερθεί στην ανάμειξη των πελατών του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Νωρίτερα χθες στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών, ηλικίας 47 και 27 ετών, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, με την κατηγορία ότι είναι οι διακινητές των 103 προσφύγων και μεταναστών που περισυνέλεξε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Κρήτης για να τους μεταφέρει το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την ίδια ώρα οι 103 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κτίριο μέσα στο λιμάνι του Ηρακλείου με το δήμο της πόλης να έχει αναλάβει τη σίτισή τους. Στο χώρο φιλοξενίας τους βρίσκονται εθελοντές για την παροχή κάθε βοήθειας, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους από τις αρχές.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια