Ειδήσεις

Ρέθυμνο: «Μόνος του» ο δικαστικός απέναντι στην Ομοσπονδία

Για ανάρμοστη συμπεριφορά κάνει λόγο η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν τον στηρίζουν.

Ανακοίνωση - καταπέλτης από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας για τον δικαστικό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν πανηγύριζε για την κατάσχεση του εμπορεύματος ενός καταστηματάρχη στο Ρέθυμνο.

Η Ομοσπονδία, σε σχετική της ανακοίνωση, καταδικάζει και απορρίπτει απερίφραστα τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου, κάνοντας λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του δικαστικού επιμελητή, αλλά και οποιουδήποτε άλλου συναδέλφου τους που θα μπορούσε να πράξει με τον ίδιο τρόπο.

«Απαράδεκτες δηλώσεις», «κρίνει άκομψα τον οφειλέτη», είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τον συγκεκριμένο δικαστικό η Ομοσπονδία.

Ο δικαστικός επιμελητής είναι «όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, νόμιμα, απρόσωπα, με σεβασμό στα δικαιώματα εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν», συμπεριφορά αντίθετη με αυτή που επέδειξε ο δικαστικός επιμελητής στο Ρέθυμνο μετά την έξωση ιδιοκτήτη.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών θα συνεδριάσει εκτάκτως για το συγκεκριμένο συνάδελφο τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την διακίνηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο γνωστός Αθηναίος συνάδελφός μας (δικαστικός επιμελητής), μετά το πέρας κάποιας αναγκαστικής εκτέλεσης στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάνει....απαράδεκτες δηλώσεις, κρίνοντας άκομψα τον "οφειλέτη" και τους "συμπαραστάτες" του, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Ο δικαστικός επιμελητής είναι όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, ΝΟΜΙΜΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΕΘΥΜΝΟ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

(Επί πλέον ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος. Ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη).

Ως αρμόδιο συνδικαλιστικό - θεσμικό όργανο του κλάδου, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου, καθώς και παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους. Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν από το μέλος μας αφορούν και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π. Δεν ασκούμε κανενός είδους πολιτική. Η λαϊκή αγωνία έστω και εκδηλωνόμενη υπερβολικά, είναι και δική μας αγωνία, μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Διότι η μοίρα μας είναι κοινή.

Οι αποφάσεις που εκτελούμε, με δυσκολία ενίοτε, έχουν ήδη κρίνει (κατ' αντιμωλία) την όποια αντιδικία στο δικαστήριο. Εμείς ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί τις υλοποιούμε. Φροντίζοντας εν σιωπή να τηρηθούν τα νόμιμα, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Να μη θιγεί καθ' υπέρβαση ούτε ο επισπεύδων ούτε ο καθ' ου. Δεν είμαστε εκδικητές, ούτε υπέρμαχοι κανενός. Εκτελούμε τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είμαστε απλώς δικαστικοί επιμελητές.

Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την ανάρμοστη συμπεριφορά όσων εξ' ημών (μελών μας) παρεκτρέπονται και βεβαιώνουμε την Κοινωνία ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με βάση το πειθαρχικό δίκαιο που διαθέτουμε. Να είναι όλοι σίγουροι και ήσυχοι!". Για δε τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών, που είναι μέλος, για να αναθέσει την υπόθεση για τον πειθαρχικό του έλεγχο».

Σχόλια