default-image

Στην τύχη του το Φοινικόδασος Πρέβελη μετά το έγκλημα (vid)

Κρήτη
Στην τύχη του το Φοινικόδασος Πρέβελη μετά το έγκλημα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

7 χρόνια μετά την οικολογική καταστροφή στο Φοινικόδασος του Πρέβελη, δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή για την καλύτερη αντιπυρική της προστασία και διαχείριση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τυχόν παρόμοιες εικόνες καταστροφής στο δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης.

Οι εικόνες από τον Αύγουστο του 2010 προκαλούν θλίψη. Επτά χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, εμπλεκόμενοι φορείς εντείνουν τις προσπάθειες και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ολοκλήρωση μελέτης για την αντιπυρική προστασία, με την παράλληλη εξασφάλιση χρηματοδότησης ώστε από το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή αυτή σημαντικής βιοποικιλότητας να θωρακιστεί στο μέγιστο βαθμό.

Υπό την αιγίδα της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό ενεργειών σε σχέση με την αντιπυρική προστασία και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής.

Αναφορικά με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιμετώπισης πυρκαγιών, για το οποίο πληροφορίες ανέφεραν ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, τον Ιούλιο του 2010 και το οποίο βάλτωσε στη συνέχεια, αρμόδιοι απαντούν ότι δεν υπήρξε… επικαιροποιημένη μελέτη.

Στο Φοινικόδασος Πρέβελη, η Πυροσβεστική βρίσκεται σε εγρήγορση, δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητή Κρήτης στο πυροσβεστικό σώμα Γιάννη Μαραγκάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σύσκεψη στην έλλειψη υποδομών, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να τονίζουν την ανάγκη υλοποίησης διαφόρων παρεμβάσεων σε σχέση με τη καλύτερη διαχείριση ενός υδροδοτικού συστήματος.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News