default-image

Στο βλέμμα των μικρών μεταναστών η τραγωδία τους -photos

Κρήτη
Στο βλέμμα των μικρών μεταναστών η τραγωδία τους -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φωτογραφίες από μόνες τους αποτελούν αν μη τι άλλο γροθιά στο στομάχι. Και πώς να μην είναι όταν αντικρίζεις αθώα παιδικά βλέμματα, με την κούραση, το κρύο, την πείνα, την εξάντληση και την ταλαιπωρία να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των όσων τραγικών έχουν βιώσει.

Δεκάδες μετανάστες έφθασαν σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τα βλέμματα ωστόσο να καρφώνονται στα παιδικά προσωπάκια.

Δείτε το βίντεο:

Άλλα χαρούμενα και ανακουφισμένα που επιτέλους το πολυήμερο και κουραστικό ταξίδι τους λαμβάνει προσωρινά τέλος, αλλά κλαμένα και τρομοκρατημένα με τον φόβο να έχει φωλιάσει στις παγωμένες ψυχούλες τους.

Το σίγουρο είναι πλέον ότι μαζί με τις οικογένειές τους, μπήκαν σε ένα πλοίο για ένα καλύτερο μέλλον.

Όμως αντί για αυτό, βρέθηκαν να παλεύουν με τον καιρό, τη θαλασσοταραχή και γενικότερα τις δύσκολες συνθήκες, που ούτε οι μεγάλοι μπορούν εύκολα να αντέξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- PHOTOS

Διαπίστωσαν έντρομα το ξύλινο σκάφος στο οποίο και επέβαιναν να μένει ακυβέρνητο… στη μέση του πουθενά και όταν τελικά μετά από ώρες οι διασώστες κατάφεραν να πλησιάσουν, και να τα πάρουν στην αγκαλιά τους για να πατήσουν την Κρητική γη, τα αθώα αγγελούδια τους αγκάλιασαν με ανακούφιση, με τα μικρά χεράκια τους σαν να ήθελαν να τους πουν το δικό τους μεγάλο ευχαριστώ.

Σε κάθε περίπτωση το μαρτύριό τους τελείωσε. Τουλάχιστον για την ώρα…

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών και υπο την κεντρική εποπτεία του λιμεναρχείου Ηρακλείου, κατάφεραν και έφαγαν  κάτι πρόχειρο, αρχίζοντας σταδιακά να επανέρχονται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς.

Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν 4 γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης για περαιτέρω εξετάσεις αλλά και ένας τραυματίας που έχει  χτυπηθεί στο χέρι.

Οι υπόλοιποι μετανάστες, από Συρία, Ιράκ και Ιράν, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα των λιμενεργατών εντός του λιμανιού.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News