default-image

«Φρένο» στην ονομασία δρόμου σε Κ. Μητσοτάκη

Κρήτη
«Φρένο» στην ονομασία δρόμου σε Κ. Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επεισόδια, νέες καθυστερήσεις και ενδεχομένως νέο γύρο διενέξεων επιφυλάσσει το σίριαλ της ονομασίας κεντρικού δρόμου του Ηρακλείου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύφθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μπαίνει ξανά... "φρένο" στις διαδικασίες, αφού αναβάλλεται η συζήτηση της πρότασης για την επιλογή της μικρής Κνωσού στην αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα...

Το "καυτό" θέμα της ονοματοδοσίας προς τιμήν του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού συζητήθηκε συμπτωματικά, διά της πλαγίου, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα έθεσε στο τραπέζι της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος των "Ανοιχτών Οριζόντων" Γρηγόρης Μακαρώνας, ο οποίος αναφέρθηκε σε άλλη περίπτωση ονοματοδοσίας που παραμένει, όπως είπε, σε εκκρεμότητα εδώ και ένα χρόνο!

«Πριν ένα χρόνο είχα καταθέσει αίτημα να δοθεί όνομα για τον ήρωα πεσόντα της Κύπρου Στέλιο Πρινιανάκη. Μου είπαν αρχικά ότι θα έδιναν την οδό Πεδιάδος. Μετά μου είπαν "όχι". Μπήκε στις καλένδες τελικά; Τι γίνεται;», ανέφερε ο κ. Μακαρώνας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη, που συμμετέχει ως γνωστόν στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης.

Για την ονοματοδοσία προς τιμήν του ήρωα καταδρομέα της Κύπρου Στέλιου Πρινιανάκη, ο κ. Πασπάτης διαβεβαίωσε πως το θέμα δεν έχει περάσει στις καλένδες και πως θα μελετηθεί άλλη λύση ονοματοδοσίας. Ωστόσο δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Αριστείδης Αθανασάκης από τους "Ενεργούς Πολίτες", πήραν... πάσα, ρωτώντας τι γίνεται για το θέμα της ονοματοδοσίας Μητσοτάκη.

Εκεί λοιπόν προέκυψαν και οι ειδήσεις. Ο Γρηγόρης Πασπάτης ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόταση της δημοτικής Αρχής, παρά μονάχα η πρόταση των διαμερισμάτων που αφορά στην επιλογή της λεγόμενης "μικρής Κνωσού".

Μάλιστα, αποκάλυψε πως από το 1ο Διαμέρισμα θέλουν να το ξανασκεφτούν, να ζυγίσουν ξανά τα δεδομένα. Για αυτό και, όπως έκανε γνωστό, έχουν ζητήσει να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα σχετική συζήτηση στην Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ουσιαστικά, με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πασπάτης, ο οποίος εισέπραξε πάντως και "καρφιά" από την αντιπολίτευση ότι η δημοτική Αρχή "κρύβεται" και πετά το μπαλάκι στα δημοτικά διαμερίσματα, καταγράφεται εκ νέου μια διστακτικότητα, μια αναβλητικότητα. Μένει πλέον να διαφανεί ποια θα είναι η αντίδραση από πλευράς ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που συνεδριάζει για το θέμα της ονοματοδοσίας στις 7 αύριο το απόγευμα...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News