default-image

«Θερμό» επεισόδιο για το φράγμα Αποσελέμη (photos)

Κρήτη
«Θερμό» επεισόδιο για το φράγμα Αποσελέμη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα «θερμό» επεισόδιο αποφεύχθηκε στο παραπέντε όταν το πρωί της Τρίτης εργάτες θέλησαν να πιάσουν δουλειά και να εκτελέσουν εργασίες για το φράγμα Αποσελέμη με την παρουσία της αστυνομίας, αλλά βρήκαν απέναντί τους κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε ένταση-  όπως πριν από μερικές εβδομάδες όταν ο δήμαρχος Οροπεδίου παρεμπόδισε μπετονιέρες να φτάσουν στο έργο- αλλά το «σίριαλ» είχε συνέχεια.

Ο δήμαρχος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Λασιθίου τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Στην Εισαγγελία ο δήμαρχος

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ.Στεφανάκης μιλώντας στο neakriti.gr «ενημέρωσα την Εισαγγελία ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έστειλε έγγραφο για τη συνέχιση των εργασιών στο φράγμα και ζητούσε και τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων. Της έθεσα υπόψιν το γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν διαθέτει άδεια για τη συνέχιση των εργασιών και ότι δεν θα το επιτρέψουμε».

Η Εισαγγελία ζήτησε σύμφωνα με τον κ.Στεφανάκη  τη γραπτή αναφορά του δημάρχου και ολόκληρη την αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών.

Και οι κάτοικοι της περιοχής που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών εάν δεν υπάρξουν τα υποσχεθέντα ανταποδοτικά οφέλη στην περιοχή, με κυρίαρχο το αρδευτικό. Διαμηνύουν λοιπόν σε κάθε τόνο, ότι θα μπουν εμπόδιο σε κάθε κίνηση που δεν ωφελεί τον τόπο τους.

Και έπεται και συνέχεια στο θέμα του φράγματος Αποσελέμη, αφού όσο ο ΟΑΚ επιμένει στη συνέχιση των εργασιών, αλλά τόσο θα βρίσκει μπροστά του τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News