Ειδήσεις

Απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης στο top 40 νέων του Καναδά

Ελληνίδα και μάλιστα απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι η μελλοντική ηγέτης στην καινοτομία, την έρευνα και το επιχειρείν, καθώς κατάφερε να διακριθεί και να περιληφθεί στη λίστα με 40 διακεκριμένους νέους, κάτω από 40 ετών, του Καναδά.

Ο λόγος για τη Φωτεινή Αγραφιώτη, η οποία αποτελεί, μάλιστα, τη μία από τις 9 γυναίκες του top 40 και αναμένεται να τιμηθεί στις 2 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στο Τορόντο του Καναδά.

Ποια είναι η Φωτεινή Αγραφιώτη;

Στα 25 της επινόησε την τεχνολογία πιστοποίησης καρδιακού παλμού HeartID ως διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Το 2010 μαζί με την ομάδα της δημιούργησε την αντίστοιχη φορητή συσκευή, το περικάρπιο «Νymi», και το 2011 συνέστησε εταιρεία για την προώθησή του στην αγορά.

Το 2012 της απονεμήθηκε ο τίτλος «Εφευρέτρια της Χρονιάς» από το πανεπιστήμιο του Τορόντο. Υπήρξε επικεφαλής υπηρεσιών πληροφορικής στην Architech και ιδρύτρια των εργαστηρίων ArchitechLabs για έρευνες στην τεχνολογία αναγνώρισης συναισθημάτων.

Ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογιών γνωστικής έρευνας Noetic.ai την οποία και διηύθυνε, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής ερευνών (chief science officer and head) της RBC Research.

Η Φωτεινή κατάγεται από την Κοζάνη και είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες Caldwell Partners and MNP LLP τον Ιούνιο του 2017, ενώ η λίστα καθορίστηκε από μία επιτροπή 24 επιχειρηματικών ηγετών, οι οποίοι αξιολόγησαν περισσότερες από 900 υποψηφιότητες.

Στην τελική ομάδα των top 40 under 40, μετέχουν πρόσωπα από τον Καναδά που έχουν διακριθεί και πρωτοπορήσει σε τομείς όπως: IT/Technology, Financial Services, eCommerce, Fintech κ.α.  

Σχόλια