default-image

Μεγάλη ανάγκη προστασίας του Φοινικόδασους της Πρέβελης -pic

Κρήτη
Μεγάλη ανάγκη προστασίας του Φοινικόδασους της Πρέβελης -pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη διαχείριση, αλλά και την προστασία από τις πυρκαγιές του πανέμορφου φοινικόδασος της Πρέβελης πραγματοποίησαν σύσκεψη σήμερα, στις 11:00 το πρωί, οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η προστατευόμενη περιοχή του Φοινικόδασους της Πρέβελης, πέραν από ένα τοπίο απέραντου φυσικού κάλλους, αποτελεί και μία περιοχή σημαντικής βιοποικιλότητας, που πρέπει όχι μόνο να προστατευτεί, αλλά και να αναδειχτεί.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής Πρέβελης, πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, υπό την αιγίδα της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μαρίας Κοζυράκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη από την Περιφέρεια, το Δήμο Αγίου Βασιλείου και Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Αρχών της Κρήτης (Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης και Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου), η Γενική Αστυνομική Δ/νση Περιφέρειας Κρήτης, η Ιερά Μονή Πρέβελη, η 7η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - ΕΛ. ΑΚΤ., η V Μεραρχία Κρητών και στελέχη του Ο.Α.Κ. Α.Ε., της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News