default-image

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα τροχαία στην Κρήτη! (vid)

Κρήτη
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα τροχαία στην Κρήτη! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατακόρυφη αύξηση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων στο νησί, λόγω της μάστιγας των τροχαίων, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μάχη για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.

Σοκ προκαλεί η δήλωση του διευθυντή του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ σε σχέση με τα θύματα τροχαίων που χάνουν ακαριαία τη ζωή τους, σε ποσοστό 80%!

Εξακόσια πενήντα περιστατικά εξυπηρετούνται σε ημέρα εφημερίας στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, εκ των οποίων το 15% αφορά τραυματίες από τροχαία, σύμφωνα με συνδικαλιστές εργαζόμενους, οι οποίοι αναφέρονται στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

Ενώ στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, τα περιστατικά αυξάνονται κατά 2.000 τους καλοκαιρινούς μήνες, καταγράφοντας αύξηση 6%, με τον αριθμό των 9.000 περιστατικών να εκτοξεύεται στις 11.000. (καρτες)

Λόγω της καλής οργάνωσης, υπήρχαν κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, υποστηρίζει ο κ. Αγγουριδάκης, αντιθέτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καταγράφηκε έλλειψη σε κρεβάτια ΜΕΘ, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος των Εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το σχέδιο για την επιστημονική αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ θα υλοποιηθεί σταδιακά, μέσω της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News