default-image

Πελέ, Ρονάλντο και ... "η απόδραση των 11"!

Ποδόσφαιρο
Πελέ, Ρονάλντο και ... "η απόδραση των 11"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γύρο του κόσμου, κάνει μια δήλωση που που φέρεται να έχει κάνει ο θρυλικός Πελέ με αφορμή το γεγονός ότι ο Ρονάλντο έφτασε τα 78 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας και ξεπέρασε κατά ένα την απόδοση του Βραζιλιάνου με τη «σελεσάο».

Το «μαύρο διαμάντι» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Goal.com», όπως αυτή μεταφέρεται στα social media:

«Ήταν ωραίο το γκολ του, το είδα. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως πρόκειται για διαφορετικές εποχές. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να σκοράρει πάνω από 1.283 γκολ και τότε θα τα ξαναπούμε».  Να τονιστεί πως αρκετοί αμφισβητούν τις φορές που ισχυρίζεται ο Πελέ ότι έχει βρει δίχτυα. Άλλωστε ο Ρομάριο, για παράδειγμα, είχε δηλώσει κάποτε: «Ο Πελέ μετράει ακόμα και τα γκολ που έβαλε στην ταινία ''Η απόδραση των 11''».

Σφηνάκια με ΟΦΗ και άλλα

Ο ΟΦΗ κινείται με χρήματα και ενέργειες του Φώτη Τσάλου. Οι πρώτοι που το καταλαβαίνουν βαθιά, είναι εκείνοι που είχαν δεσμευτεί να επιστρέψουν τη μεγάλη ομάδα της Κρήτης, εκεί που ανήκει.

Τους έβγαλε από  μεγάλη τρύπα  -τουλάχιστον - σε αυτή την περίοδο ο νυν πρόεδρος. Ούτε καν να σκεφτούν, θα ήθελαν, τι θα γινόταν, αν δεν βρισκόταν αυτός ο άνθρωπος (μερικοί) ...

Μας σχολίαζε όμως σημαντικός παράγων και επιχειρηματίας που παρακολουθεί τις εξελίξεις και μάλιστα ο ίδιος είχε πληρώσει στο παρελθόν αρκετά από την τσέπη του, όταν είχε αναλάβει την απόλυτη ευθύνη σε αθλητική ομάδα :

«Οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν να ξεκινήσουν τον ΟΦΗ, είναι επιχειρηματίες με MEG;ALOYW τζίρους. Βλέπεις όμως… Έδωσαν αρκετά χρήματα, όχι όμως ικανά να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον κόσμο του ΟΦΗ. Χρειάζεται ένας άνθρωπος να μπαίνει μπροστά με οικονομική δυνατότητα και να μην εξαρτάται πότε και πόσα θα του βάζουν οι άλλοι. Είδατε τι έχει συμβεί, με τα ανοίγματα, αλλά και με την αποστασιοποίηση πολλών από αυτούς…».

Αρκετοί από τους αρχικούς μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ, έχουν εκφράσει στον Τσάλο τη διάθεσή τους να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Χρειάζεται ωστόσο να ξεπεραστούν κάποια θέματα που προσκρούουν στη μεταβίβαση.

Αρωγός στη προσπάθεια της παρούσας διοίκησης είναι ο πρώτος πρόεδρος της επανεκκίνησης του ΟΦΗ Αντύπας Σηφάκης.  Πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι έχει εγγυηθεί στον Φώτη Τσάλο, την αμέριστη στήριξη και στη μετοχική σύνθεση μαζί με όλους τους μετόχους με τους οποίους διατηρεί στενότερη σχέση.

Επιθυμεί την ανάληψη της προεδρίας της Football League o Φώτης Τσάλος. Αρχικά μάλιστα δεν ενθουσιάζεται ούτε με την αντιπροεδρία. Ο προκάτοχός του στην προεδρία της ΠΑΕ, τη δεύτερη την είχε στην τσέπη, καθώς είχε αναπτύξει γερές σχέσεις στη Θεμιστοκλέους. Για να δούμε…

«Οι πιο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και με μεγαλύτερη επιρροή θεσμούς της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων».

(Δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη γαλλική ιστοσελίδα  «Eco Foot»).

Αφορμή το Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Συνέδριο που φιλοξενεί ο Ολυμπιακός μαζί με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Κολλέγιο Σίμονς με θέμα: «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης».

Στην ΕΡΤ θα μεταδοθεί τελικά το Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018. Η πρσφορά της προς τη FIFA ήταν 10.000.000 ευρώ μεγαλύτερη κατά ένα εκατομμύριο, από εκείνη του ΣΚΑΪ. Αν καταφέρει προκριθεί η Εθνική μας ομάδα, θα είναι ακόμη πιο ελκυστικό. Το Μουντιάλ θα ξεκινήσει 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με το μεγάλο τελικό στις 15 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν συνολικά 64 παιχνίδια (μετέχουν 32 χώρες).

Με ένα ποσόν 200.000 ευρώ μπροστά στους λογαριασμούς των  διαιτητών, από την ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα επαναρχίζει κανονικά. "Μπαίνουν ταχέως και τα υπόλοιπα" τους διαμηνύθηκε, μόλις παρθεί η "συνδρομητική" δόση από τη διοργανώτρια. (Ποιος μετράει τις αμοιβές των μελών της ΚΕΔ, χρησιμοποιώντας πάντα, τη λέξη κάρο;)

-Αμάν! Έπονται εξελίξεις στην διανθισμένη σχέση τοπικού συνδέσμου διαιτητών με την διοίκηση της ΕΠΣ; Θα εφαρμοστεί και κατά τύπο ο κανονισμός, δηλαδή;

ΒΕΛΓΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ RANKING ΤΗΣ FIFA!

-Η δήλωση του προπονητή της Εθνικής Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ότι «Δεν θα ατιμάσουμε ποτέ την διοργάνωση. Θα πάμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα ματς. Να είστε ήσυχοι και ήρεμοι ότι θα πάμε για νίκη με Βοσνία και Κύπρο», ποτίζει το δενδράκι της ελπίδας για την Εθνική μας μετά την ήττα που δεν εναρμονίστηκε με την εξαιρετική της εμφάνιση στο μεταξύ τους παιγνίδι.

Είναι σημαντικό αυτό, αν η εθνική μας κάνει το δύο στα δύο και η προσδοκία δεν στηρίζεται μόνο στο βελγικό λόγο τιμής. Παίζει ρόλο και το ranking της FIFA όπου οι Βέλγοι, χρειάζονται τους βαθμούς, όπως και το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και καλύτερης επίθεσης. Είναι και ομάδα άλλου επιπέδου...

(Η προσοχή εστιάζεται στα δύο τελευταία μας, για δύο ελληνικές νίκες και μία απώλεια βαθμών των Βόσνιων ώστε η ομάδα του Σκίμπε να επανέλθει στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ (εφόσον προκύψει). Όλα θα κριθούν τον άλλο μήνα. Στις 7/10 η Ελλάδα παίζει στη Λευκωσία με την Κύπρο... του Κουτσοκούμνη, και η Βοσνία υποδέχεται το Βέλγιο. Μετά από τρεις μέρες, η Ελλάδα υποδέχεται το Γιβραλτάρ και η Βοσνία παίζει στην Εσθονία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News