default-image

Ετοιμάζεται να εκτοξεύσει και νέο πύραυλο η Β. Κορέα

Κόσμος
Ετοιμάζεται να εκτοξεύσει και νέο πύραυλο η Β. Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια ανησυχία φέρνουν τα νέα στοιχεία που ισχυρίζεται η Νότια Κορέα, αναφορικά με μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα, η Σεούλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις προετοιμασιών για νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου. Παράλληλα, οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Thaad θα ενισχυθεί. Η Σεούλ εκτιμά ότι η ισχύς της τελευταίας πυρηνικής δοκιμής από την Πιονγκγιάνγκ ανέρχεται σε 50 κιλοτόννους.

Μετά την χθεσινή επικίνδυνη κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εξακολουθεί να λαμβάνει ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να διοργανώσει περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ενδεχομένως και ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, αναφέρθηκε πριν από λίγο σε ακρόαση του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.   

Ο κ. Chang Kyung-soo, αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε σημάδια για περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Προβλέπουμε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα».   

Το υπουργείο άμυνας κλήθηκε από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που διεξήχθη μία ημέρα νωρίτερα.   

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αναφέρει ότι το υπουργείο άμυνας της Σεούλ καταμέτρησε επίσης την ισχύ της πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας και την υπολογίζει σε 50 κιλοτόνους.   

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε αργότερα ότι δοκιμάστηκε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σε μια νέα δραματική κλιμάκωση της διένεξής της με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News