Ειδήσεις

Γιατί να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας; (videos)

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι Έλληνες φοιτητές που επιλέγουν να φοιτήσουν στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τόσο στα εξ' αποστάσεως προγράμματα που προσφέρει, όσο και στα δια ζώσης προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Φίλιππο Πουγιούτα, ο οποίος μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου, με πάνω από 11.000 φοιτητές ανά ακαδημαϊκό έτος, με τους Έλληνες αποφοίτους να ξεπερνούν, κατά μέσο όρο, τους 5.000 χιλιάδες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρύτανη:

Ευρύ φάσμα σπουδών σε όλους τους τομείς

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει πάνω από 100 πιστοποιημένα προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, τα οποία χωρίζονται σε 6 σχολές:

  1. Ιατρικής
  2. Νομικής
  3. Διοίκησης Επιχειρήσεων
  4. Αγωγής
  5. Μηχανικής
  6. Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Μάλιστα, ο κ. Πουγιούτας, με υπερηφάνεια τόνισε τις ιδιαίτερες επιδόσεις των φοιτητών στις «καλές» σχολές, όπως είναι η ιατρική, η νομική, η φαρμακευτική και τα ναυτιλιακά.

Αναγνωρισμένα πτυχία στην Ελλάδα

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα πτυχία που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους Έλληνες φοιτητές είναι όλα αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ, με δεδομένη τόσο την ακαδημαϊκή, όσο και την επαγγελματική αναγνώριση.

Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο φοιτητής θα βρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Ελληνικά πανεπιστήμια, όπως είναι το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα οποία οδηγούν σε κοινό τίτλο σπουδών και δεν χρειάζεται να περάσουν από το ΔΟΑΤΑΠ.

Αλλά, επειδή το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το Νο. 1 πανεπιστήμιο στην Κύπρο διαθέτει συνεργασίες με 5 κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας επίκεντρο είναι ο φοιτητής και η μάθηση, γι' αυτό και το περιβάλλον είναι φοιτητικοκεντρικό, με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και άριστες φοιτητικές υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σχόλια