default-image

Έρχονται μπιλιετάκια: 20.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Κρήτη

Κρήτη
Έρχονται μπιλιετάκια: 20.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται προσεχώς η λυπητερή των προστίμων για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων που δεν τακτοποίησαν τις υποθέσεις τους, παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το 20% των οχημάτων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστα, δηλαδή περίπου 410.000 οχήματα, με τις κινούμενες βόμβες να είναι αρκετές και στην Κρήτη, καθώς τα ανασφάλιστα οχήματα αγγίζουν τα 20.000.

Στα παραπάνω ανησυχητικά νούμερα δεν περιλαμβάνονται τα τρακτέρ και τα μοτοποδήλατα μέχρι 50 κυβικών, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει ξεχωριστός έλεγχος.

Και όλα αυτά παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων για τακτοποίηση των υποθέσεων τους σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων σε όλη τη χώρα.

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τη κατηγορία του οχήματος (καρτα) πέρα από τις συνέπειες της αφαίρεσης οδήγησης και κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα, εντοπίστηκαν πάνω από 70.000 αποβιώσαντες οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν λύση με μικρό κόστος για τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που δεν τα έχουν πλέον στην κατοχή τους αλλά δεν έχουν διαγραφεί.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News