default-image

Νέο αλαλούμ με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κρήτη
Νέο αλαλούμ με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναδιπλώνεται ο υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και εκτοξεύει νέα βόμβα, μετά τις διπλή εξεταστική περίοδο στην οποία προσανατολιζόταν το υπουργείο.

Καταργείτε πριν να θεσμοθετηθεί η πρόταση που είχε κάνει για το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με τον υπουργό Παιδείας να κάνει στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι προαιρετικές.

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, "εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο", θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Ενστάσεις και προβληματισμός

Συνεχίζονται οι ενστάσεις και ο προβληματισμός και σε τοπικό επίπεδο για το νέο σύστημα και για το πώς θα λειτουργήσει, καθώς δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη, όπως επισημαίνεται. Για λύσεις που δεν είναι ουσιαστικές εξακολουθεί να κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Κι ενώ η πρόταση που είχε κάνει ο υπουργός αναφέρει ότι ο μαθητής της Γ' Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο εάν είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου (με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό), ο κ. Γαβρόγλου λέει ότι οι μαθητές μπορούν να μην συμμετάσχουν καν στις εξετάσεις, ανοίγοντας δρόμο προς κατάργηση των «ενδιάμεσων» εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News