Ειδήσεις

Καιρός ιδανικός για παραλίες και αύριο!

Ιδανικός αναμένεται να είναι και αύριο καιρός για εξόρμηση στις παραλίες και για τις τελευταίες βουτιές, καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του Σεπτέμβρη

Ιδανικός αναμένεται να είναι και αύριο o καιρός για εξόρμηση στις παραλίες και για τις τελευταίες βουτιές, καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του Σεπτέμβρη. Στην Κρήτη ο υδράργυρος σε τοπικό επίπεδο θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινό θα είναι και αύριο το σκηνικό, σύμφωνα με πρόγνωση του μετεωρολόγου κ. Γιάννη Καλλιάνου. Ο καιρός θα διατηρηθεί έτσι μέχρι και τη Δευτέρα, ωστόσο την Κυριακή στα νότια μέρη της Κρήτης θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.  

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο πρόκειται για μία αρκετά αξιόλογη θερμή εισβολή, αφού βρισκόμαστε στις αρχές του Σεπτέμβρη, ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να προβληματιζόμαστε από τον μίνι καύσωνα, διότι η μέρα πια έχει μικρύνει με αποτέλεσμα τη νύχτα θα δροσίζει αρκετά. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η αίσθηση της δυσφορίας θα είναι σχεδόν αμελητέα, ειδικά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη από το meteo.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Την Κυριακή προβλέπεται πολύ καλός καιρός με ασθενείς ανέμους, οι οποίοι θα πνέουν μεταβλητοί. Το θερμόμετρο θα "αγγίξει" τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και από 33 βαθμούς που θα είναι την Κυριακή θα κατέβει στους 27. Την Τρίτη στο Ηράκλειο αναμένεται αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και ο υδράργυρος θα πέσει στους 27 βαθμούς Κελσίου (μέγιστη θερμοκρασία).

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πολύ καλός ο καιρός την Κυριακή στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα "αγγίξει" τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ίδιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (27 βαθμούς Κελσίου).

Την Τρίτη αναμένεται έντονη συννεφιά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής βροχή τις απογευματινές ώρες στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Καλοκαιρινές ο καιρός στα Χανιά αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα "αγγίξει" τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται ίδιο το σκηνικό του καιρού, με τη διαφορά ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τη μέγιστη να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο Χανιώτικος ουρανός αναμένεται να είναι συννεφιασμένος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  

Πολύ καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο αύριο Κυριακή θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου στον Άγιο Νικόλαο.

Τη Δευτέρα ο ουρανός και πάλι θα είναι καθαρός, Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα κατέβει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένεται και πάλι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλη τη χώρα

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο που σταδιακά και έως το μεσημέρι θα επεκταθούν σε όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, και τη Μακεδονία. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και απόγευμα.

Από τις πρώτες ώρες του 24ώρου και έως το πρωί υπάρχει πιθανότητα για όμβρους ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Στη υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα από 19 έως 31, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα από 20 έως 38, στην Πελοπόννησο από 19 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 36, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 34.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν αρχικά νότιοι και στη συνέχεια δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.

Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν σταδιακά δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Σχόλια