Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Κατάσχεση έφερε συγκρούσεις και συλλήψεις σε μαγαζί

100 άνδρες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κατάστημα και στις δύο πλευρές της οδού Αρκαδίου, όπως και σε παράδρομους με περιπολικά.

Εκτεταμένη επιχείρηση των ΜΑΤ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ξεκίνησε από τις 6 περίπου το πρωί και για ώρες με σκοπό να προστατευθεί ο δικαστικός επιμελητής που βρέθηκε εκ νέου στο εμπορικό κατάστημα Ρεθυμνιώτη για να καταμετρήσει και να κατασχέσει το εμπόρευμα, να προχωρήσει σε έξωση του ιδιοκτήτη και να περιέλθει η κυριότητα του ακινήτου σε αμερικανικό fund.

Οι άνδρες των ΜΑΤ υπολογίζονται σε έως και 100, αφού είχαν αποκλείσει το κατάστημα και στις δύο πλευρές της οδού Αρκαδίου, όπως και σε παράδρομους με περιπολικά, ακόμα και με κλούβα από την πλευρά της προκυμαίας στο λύκειο Ελληνίδων.

Υπό αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό περιφρούρησης, απομακρύνθηκε ο τεράστιος κάδος αδρανών υλικών από την είσοδο του καταστήματος και ο δικαστικός επιμελητής σε κλίμα έντασης και ύβρεων, κατάφερε να σπάσει το γυαλί και να αφαιρέσει τα ξύλινα παραπετάσματα που είχε τοποθετήσει από την εσωτερική πλευρά του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης.

??

?

Κάποια στιγμή, στέλεχος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, μέλη του οποίου έτρεξαν και πάλι στο σημείο, κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να καταφέρει χτυπήματα στον δικαστικό επιμελητή με ποιο σοβαρό στο μάτι. Το μέλος του ΣΑΟΡ συνελήφθη από την αστυνομία και αναμένεται να τού ασκηθεί μήνυση από τον δικαστικό επιμελητή.

Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να απομακρυνθεί από το κατάστημα ο δικαστικός επιμελητής, όμως ενώ είχε θεωρηθεί ότι θα είχε καταφέρει να εισέλθει στο κατάστημα, εν τέλει διαπιστώθηκε ότι δεν είχε διαρρήξει την κύρια είσοδο του καταστήματος μετά τη βιτρίνα.

Υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί που αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει διασύνδεση με το γεγονός της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 το πρωί, γεγονός που απέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έξωσης στο κατάστημα με δεδομένο ότι οι διαδικασίες έξωσης συντελούνται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και το χτύπημα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται ότι συνέβη στις 7 το πρωί περίπου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια