Ειδήσεις

«Ξάφριζαν» αδίστακτα δωμάτια ξενοδοχείων στην Κρήτη

Οι δύο νεαροί, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για ληστείες χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ύψους 15.000 ευρώ.

Σαν "ποντικοί" έμπαιναν δύο 21χρονοι σε δωμάτια ξενοδοχείων στη Χερσόνησο, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο και τα "ξάφριζαν". Οι δύο νεαροί, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για ληστείες χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ύψους 15.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν, δύο 21χρονοι αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 15.000 ευρώ.

Οι δύο 21χρονοι, αφαίρεσαν συνολικά τα χρηματικά ποσά των 6.100 ευρώ, των 1.100  δολαρίων, των 390 ελβετικών φράγκων, 22.000 δηναρίων Σερβίας και των 180 λιρών Αγγλίας. Επιπλέον αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, gps, φωτογραφικές μηχανές, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας σχεδόν 9.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου δράσης, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι και έρευνες, προς αποτροπή διάπραξης κλοπών σε βάρος τουριστών, το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017, έγινε έλεγχος από αστυνομικούς στους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 1.375 ευρώ, προσωπικά έγγραφα άλλων προσώπων (ταυτότητες, κάρτες υγείας, κάρτες τραπέζης), κλειδί αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 55χρονου υπηκόου Γερμανίας, μαχαίρι, μονοκυάλιο νυκτός καθώς  και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης usb stick.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των δύο 21χρονων και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταλλικό κυτίο ασφάλειας (safe box), το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ασύρματος και laptop.

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο 21χρονοι σε προγενέστερο χρόνο, αφαίρεσαν από δύο δωμάτια ξενοδοχείου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, το εν λόγω μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν ακόμα ένα μεταλλικό κυτίο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, την ανάλυση του τρόπου δράσης και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά τα το χρονικό διάστημα τον Μάιο του 2017 έως και τις 29 Αυγούστου 2017 οι δύο νεαροί διέπραξαν επιπλέον έντεκα κλοπές, σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε χώρο εργασίας, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια