Ειδήσεις

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα με... ζακέτες

Μπορεί να διανύουμε πλέον το Σεπτέμβριο, ωστόσο το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού - μετά από ένα διάλειμμα λίγων 24ώρων - επανέρχεται στην Κρήτη.

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, η θερμή εισβολή που εμφανίζεται στα προγνωστικά μοντέλα θα επηρεάσει με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες το νησί μας, ιδιαίτερα αύριο Κυριακή.

Ωστόσο, από μεθαύριο Δευτέρα, οι τιμές της θερμοκρασίας θα επιστρέψουν ξανά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Μανόλης Λέκκας, σήμερα Σάββατο θα έχουμε γενικά καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει μέχρι και τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22 βαθμούς έως 32 βαθμούς Κελσίου. Καλός θα είναι ο καιρός και αύριο Κυριακή.

«Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους τις πρωινές ώρες να διατηρείται στα 3 έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι, όμως, αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυσή τους, με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 5 μποφόρ, ενώ κατά τόπους πιθανά να ενισχυθούν λίγο περισσότερο. Αργά τις νυχτερινές ώρες αναμένεται και πάλι να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές, με την ελάχιστη να είναι στους 24°C και τη μέγιστη να κορυφώνεται στου 32 με 34°C, ενώ κατά τόπους θα είναι και λίγο υψηλότερη. Αυξημένα όμως κατά τόπους θα είναι και τα ποσοστά υγρασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, οι δυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν μεθαύριο Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει από μεθαύριο Δευτέρα, με την ελάχιστη τιμή της να εκτιμάται στους 21 βαθμούς και τη μέγιστη στους 28.

Σχόλια