Ειδήσεις

Ο Κρήτης Ειρηναίος για τη βία και την εγκατάλειψη των ζώων

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στο πόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα είναι στην Κρήτη η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς.

Με αφορμή τα περιστατικά βίας και εγκατάλειψης ζώων, τα οποία παρατηρούνται έντονα το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος ζητάει από τους ιερείς να προστατέψουν τα αδύναμα αυτά πλάσματα, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς.

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης με εγκύκλιό της που εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου του 2017, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος αναφέρεται ξεκάθαρα στο πόσο μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο και πρόβλημα είναι στην Κρήτη η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευθέως ζητάει από τους ιερείς να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο για να καλλιεργηθεί ο σεβασμός προς τα ζώα, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει οι εφημέριοι να συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους και στην ευαισθητοποίηση των ενοριτών.

Κάθε πράξη βίας και κακοποίησης των ζώων καταδικάζεται από την Εκκλησία, η οποία διακηρύσσει την ανάγκη ουσιαστικής αποκατάστασης της σχέσεως των ανθρώπων με τον Θεό.

Σχόλια