default-image

Καθηλωτικός ο πατέρας που έχασε το γιο του σε τροχαίο (vid)

Κρήτη
Καθηλωτικός ο πατέρας που έχασε το γιο του σε τροχαίο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τα τροχαία δυστυχήματα εξέφρασε ο Σταύρος Πολέντας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο.

Ο κ. Πολέντας, που έχασε το γιο του σε τροχαίο πριν χρόνια και γι' αυτό το λόγο προχώρησε στη δημιουργία του Πάρκου Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων «Χρήστος Πολέντας», έριξε τα βέλη του στην κυβέρνηση, μιλώντας μάλιστα και με πρόσφατα περιστατικά.

«Ο θάνατος από τροχαίο δεν είναι επάγγελμα ή παιδική χαρά. Δεν είναι καλαμπούρι. Ο τροχαίος θάνατος είναι πόνος» είπε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη.

Ο ίδιος, με έντονο ύφος, αλλά και τον ανθρώπινο πόνο «ζωγραφισμένο» στα μάτια του, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ουκ ολίγες φορές έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία.

«Η κυβέρνηση ψήφισε σκληρούς νόμους για όσους κακοποιούν τα ζώα, όχι όμως και για τους ανθρώπους».

Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό στα Κουνουπιδιανά όπου δύο νέοι άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους, είπε: «Σ' αυτή την περίπτωση, ο εισαγγελέας εφάρμοσε το νόμο εξ' αμελείας. Για ποια αμέλεια μιλάμε; Και θέλουμε μείωση τροχαίων έτσι.»

Συγκλόνισαν όλους τους παρευρισκόμενους στην ευρεία σύσκεψη, αλλά και όσους παρακολουθούσαν από την τηλεόραση, τα λόγια του κ. Σταύρου Πολέντα, κάνοντας λόγο για μη παραδειγματισμό των θυτών με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται.

«Την πλάκας έχει γίνει το τροχαίο» είπε ο πατέρας, πάνω απ' όλα, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος, να κάνουν κάτι ώστε να αλλάξει η νομοθεσία και κατ' επέκταση η θανατηφόρα αυτή κατάσταση.

Δείτε τη συγκλονιστική ομιλία του:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_syu5zrec/

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News