default-image

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη σύσκεψη για τα τροχαία

Κρήτη
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη σύσκεψη για τα τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο ίδιος με θέμα την οδηγική συμπεριφορά στην Κρήτη, αλλά και τις οδικές υποδομές του νησιού μας, με το βάρος να πέφτει στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Η σύσκεψη, κατά την οποία παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και το σχέδιο "Προσέχω" της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, ξεκίνησε στις 4:30 το απόγευμα και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο "Aτλαντίς".

Ειδικότερα, η σύσκεψη είχε δύο βασικούς θεματικούς άξονες: Ο ένας είναι η "Οδηγική συμπεριφορά και η οδική ασφάλεια στους δρόμους της Κρήτης" και ο δεύτερος αφορά στο ΒΟΑΚ με τίτλο "ΒΟΑΚ: Πού βρισκόμαστε σήμερα; Τι λύσεις υπάρχουν και τι δεσμεύεται η Ν.Δ. να κάνει την επόμενη ημέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, εξάλλου, περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι φορέων.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθησε αμέσως μετά η παρουσίαση του σχεδίου "Προσέχω" της Ν.Δ. από το δημοσιογράφο και χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου κ. Τάκη Πουρναράκη και την πρόεδρο του Ιδρύματος Άρη Σταθάκη "Για την Οδική Ασφάλεια" κ. Χριστίνα Σταθάκη.

Στη συνέχεια, μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαβουρανάκης τοποθετήθηκε για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα περιέλαβε στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των φορέων της Κρήτης για την οδική συμπεριφορά στους δρόμους του νησιού. Ενδεικτικά, στη συζήτηση τοποθετήθηκα εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Πολυτεχνικής Σχολής Κρήτης, αλλά και του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο κ. Μητοστάκης που έφτασε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα στο Ηράκλειο, αμέσως μετά την εκδήλωση αναχώρησε για την Αθήνα.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News