default-image

Εγκλωβίστηκε τουρίστας σε χαράδρα στη Γαύδο

Κρήτη
Εγκλωβίστηκε τουρίστας σε χαράδρα στη Γαύδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιπετειώδη κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός Ισραηλινού τουρίστα στη Γαύδο να ανακαλύψει κάνοντας αναρρίχηση τις σπάνιες ομορφιές του νησιού και την ιδιαιτερότητα των πετρωμάτων που βρίσκονται σε χαράδρα κοντά στην παραλία Ποταμός.

Ο 30χρονος, που απολαμβάνει τις διακοπές του στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, ξεκίνησε το πρωί πεζοπορία από το χωριό Άμπελος, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι που καταλήγει στον Ποταμό.

Στη 1 το μεσημέρι κι ενώ διέσχιζε το μικρό φαράγγι που σχηματίζεται πριν την έξοδο στην παραλία, ευρισκόμενος σε υψόμετρο 70 μέτρων, διαπίστωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει και να φτάσει στην έξοδο.

Μέσω του διεθνούς αριθμού κλήσης 112 ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δύο πυροσβέστες που αποτελούν το πλήρωμα του περιπολικού πυροσβεστικού που διαθέτει το νησί.

Λίγο πριν τις 3 μ.μ. οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 30χρονο ορειβάτη ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του και ουσιαστικά είχε ανάγκη από καθοδήγηση.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Ισραηλινού τουρίστα από τη χαράδρα του Ποταμού είχε αίσιο τέλος και ο ίδιος συνέχισε την πεζοπορία.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News