Ειδήσεις

Έφτασε στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (photos)

Έφτασε πριν από λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έφτασε πριν από λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που συγκαλεί ο ίδιος με θέμα την οδηγική συμπεριφορά στην Κρήτη, αλλά και τις οδικές υποδομές του νησιού μας, με το βάρος να πέφτει στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία έχει υπερκομματικό χαρακτήρα, γι' αυτό δε θα του γίνει και επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ούτε από στελέχη, αλλά ούτε και από απλό κόσμο. Με το που έφτασε στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναχώρησε για ολιγόωρη ξεκούραση στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί και η εκδήλωση.

Η σύσκεψη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, και το σχέδιο "Προσέχω" της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, θα ξεκινήσει στις 4:30 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο "Aτλαντίς".

Ειδικότερα, η σύσκεψη θα έχει δύο βασικούς θεματικούς άξονες: Ο ένας είναι η "Οδηγική συμπεριφορά και η οδική ασφάλεια στους δρόμους της Κρήτης" και ο δεύτερος αφορά στο ΒΟΑΚ με τίτλο "ΒΟΑΚ: Πού βρισκόμαστε σήμερα; Τι λύσεις υπάρχουν και τι δεσμεύεται η Ν.Δ. να κάνει την επόμενη ημέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου".

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στη σύσκεψη αναμένεται να πάρουν μέρος, εξάλλου, περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι φορέων που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισαγωγή από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει αμέσως μετά η παρουσίαση του σχεδίου "Προσέχω" της Ν.Δ. από το δημοσιογράφο και χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου κ. Τάκη Πουρναράκη και την πρόεδρο του Ιδρύματος Άρη Σταθάκη "Για την Οδική Ασφάλεια" κ. Χριστίνα Σταθάκη. Στη συνέχεια, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαβουρανάκης θα τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των φορέων της Κρήτης για την οδική συμπεριφορά στους δρόμους του νησιού. Ενδεικτικά, στη συζήτηση θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Πολυτεχνικής Σχολής Κρήτης, αλλά και του ΤΕΙ Κρήτης.

Εξάλλου, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου, του Πάρκου Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων "Χρήστος Πολέντας", του Forum "Οδηγούμε με Ασφάλεια", του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ., του Συλλόγου ΑμεΑ "Τάλως", του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί πόλεως Ηρακλείου, των Υπεραστικών Λεωφορείων, του Συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης "Το Μέλλον", του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

ΒΟΑΚ

Στο θέμα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΒΟΑΚ, αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησής του, θα μιλήσουν, όπως έγινε γνωστό, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος θα εκπροσωπεί την ΠΕΔ Κρήτης. Επί του ζητήματος του ΒΟΑΚ, θα τοποθετηθεί εξάλλου και η Φανή Κουτσουμπού από τον ΟΑΚ, αλλά και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια