default-image

Διπλοί πνιγμοί σε μόλις τρία 24ωρα στην Κρήτη με 4 νεκρούς

Κρήτη
Διπλοί πνιγμοί σε μόλις τρία 24ωρα στην Κρήτη με 4 νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υγρός τάφος» έγινε η θάλασσα της Κρήτης για έναν ακόμη άνθρωπο, το απόγευμα της Πέμπτης, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4, μέσα σε μόλις τρία 24ωρα, καθώς σημειώθηκαν 2 διπλοί πνιγμοί, τόσο την Πέμπτη, όσο και την Τρίτη.

Μάλιστα, λίγες μόλις ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης στα Μάλια, ένας 50χρονος Σλοβάκος έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, παρά τις επίμονες προσπάθειες του ναυαγοσώστη να τον επαναφέρει.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΝΙΓΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

Την ίδια ώρα την Τρίτη, μία 58χρονη γυναίκα πνίγηκε στην παραλία του Πλακιά στο Ρέθυμνο, ενώ ένας ηλικιωμένος Σκανδιναβός ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΠΛΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι ισχυροί άνεμοι, της τάξεως των 5 Μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή φαίνεται να είναι η αιτία για τον πνιγμό ενός ακόμη ανθρώπου στην Κρήτη, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και λόγω του κυματισμού εισρόφησε νερό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Υπολιμενάρχη Ρεθύμνου, κ. Καστρινάκη Κωνσταντίνο, 10 λεπτά πριν τις 5:00 το απόγευμα, στην παραλία «Σφακάκι» στο Ρέθυμνο, ένας 53χρονος άνδρας, γερμανικής υπηκοότητας, ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στην περιοχή κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και, παρά τις πρώτες βοήθειες που δόθηκαν στον 53χρονο Γερμανό από τη πρώτη στιγμή, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Να σημειωθεί ότι συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, έχουν σημειωθεί 30 πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News