default-image

Νεκρός ο 42χρονος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παπαδάκης

Νεκρός ο 42χρονος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παπαδάκης

Νεκρός ανασύρθηκε ο μόλις 42 ετών Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Ιωάννης Παπαδάκης, από την περιοχή Χοτάσια της Μάνης, όπου ψάρευε με ψαροντούφεκο.

Ο καθηγητής είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με την σύζυγό του και ξεκίνησαν μία θαλάσσια βόλτα με φουσκωτό σκάφος.

Εκεί ο 42χρονος επέλεξε να ψαρέψει αφήνοντας στη βάρκα την γυναίκα του χωρίς όμως να εμφανιστεί πλέον στην επιφάνεια. Αμέσως εκείνη ειδοποίησε τις αρχές και τελικά βρέθηκε νεκρός σε βάθος 15 μέτρων, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr.

Ο άτυχος 42χρονος από τον Ιούλιο του 2011 έως και σήμερα ήταν Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία) Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (ΤΑΒΜ) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου την Παρασκευή στις 11:30. Η οικογένεια του Γι?ννη Παπαδάκη επιθυμεί, αντί στεφάνου, την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS, των οποίων εκπρόσωποι θα παρευρίσκονται την ώρα της τελετής.  

Σύμφωνα με τη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας:

"Ο καλός μας φίλος και συνάδελφος, Eπίκουρος Καθηγητής Γιάννης Παπαδάκης έφυγε απρόσμενα χθες για το τελευταίο του ταξίδι στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε...

Ο Γιάννης σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο πεδίο των Ψηφιακών Βιβλιοθηκών. Δίδασκε σειρά μαθημάτων από το 2003 στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων Μεταδεδομένα, Θεματική Ανάλυση και Ταξινόμηση. Η έρευνά του εστίαζε σε σύγχρονα ζητήματα οργάνωσης πληροφορίας και γνώσης.

Ήταν ακούραστος στο μάθημα και αγαπητός από όλους τους φοιτητές, δραστήριος ερευνητής, χαμογελαστός και ζεστός άνθρωπος, με μια ευγένεια που μαρτυρούσε την καλοσύνη και την ψυχική του καλλιέργεια.

Οι συνάδελφοί του, συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο χαμό του, του ευχόμαστε καλό Παράδεισο και στη σύζυγο και στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News