default-image

Τον τσάκωσαν να ψάχνει αρχαία με τον ανιχνευτή μετάλλων -pic

Κρήτη
Τον τσάκωσαν να ψάχνει αρχαία με τον ανιχνευτή μετάλλων -pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «πράσα» φαίνεται να πιάστηκε ένας Ισπανός στα Χανιά, ο οποίος κουβαλούσε… συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, ψάχνοντας για αρχαία!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, στα Χανιά, όταν ο 44χρονος Ισπανός εντοπίστηκε από φύλακα της Aρχαιολογικής Υπηρεσίας να φέρει συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και  να εξερευνεί τον προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 44χρονο κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 8 αρχαία μεταλλικά νομίσματα και  διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα , μια  συσκευή ανίχνευσης  μετάλλων και δυο σκαπάνες με ξύλινο κοντάρι.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, ο Ισπανός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ισπανίας κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News