default-image

Για τη μάστιγα που σκοτώνει, στην Κρήτη αύριο ο Κ.Μητσοτάκης

Κρήτη
Για τη μάστιγα που σκοτώνει, στην Κρήτη αύριο ο Κ.Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο αύριο Παρασκευή, για τη σύσκεψη αναφορικά με την οδηγική συμπεριφορά στην Κρήτη, αλλά και ειδικότερα για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά της παραβατικής οδικής συμπεριφοράς είναι τα πρόσφατα στοιχεία των παραβάσεων του ΚΟΚ στην Κρήτη, που, σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο, δίνουν στη Μεγαλόνησο μια δυσάρεστη και ανεπιθύμητη πρωτιά στα τροχαία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κρήτη μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ, με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικούς ελιγμούς και παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" και θα ξεκινήσει στις 4:30 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί το σχέδιο "Προσέχω" της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια. Εξάλλου, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στη σύσκεψη, που συγκαλείται από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συμμετάσχουν η Περιφέρεια Κρήτης, δημοτικές Αρχές του νησιού, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ, στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης, διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, το Forum "Οδηγούμε με ασφάλεια", εκπρόσωποι του Πάρκου Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων "Χρήστος Πολέντας", ο Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ., ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Κρήτης "Άγιος Χριστόφορος", αθλητικοί σύλλογοι, τα Επιμελητήρια της Κρήτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, τουριστικοί φορείς, εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, των ιδιοκτητών ταξί πόλεως Ηρακλείου, των υπεραστικών λεωφορείων κ.ά.

Μήνυμα του Λ. Αυγενάκη ενόψει της αυριανής καθόδου Κ. Μητσοτάκη

Στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, και ειδικότερα στην Κρήτη, αναφέρεται ο γραμματέας της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Με αφορμή τις περισσότερες από 2.200 παραβάσεις του ΚΟΚ, που βεβαίωσε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε τρεις μόλις ημέρες στην Κρήτη, αλλά και την ευρεία σύσκεψη που συγκαλείται αύριο στο Ηράκλειο, για την οδική συμπεριφορά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης ζητά την ευαισθητοποίηση όλου του κόσμου, ούτως ώστε να επιτευχθεί η εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.

"Τα στοιχεία δημιουργούν έντονη ανησυχία για την οδική μας συμπεριφορά", επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο των παραβάσεων του ΚΟΚ, ωστόσο υποστήριξε ότι, για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν... όλοι!

«Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων των πολιτών, οδηγών, συνεπιβατών και πεζών! Η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μας μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μη θυσιάζονται συμπολίτες μας στο βωμό της ασφάλτου. Το όραμά μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, μέσω της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς οδήγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News