default-image

«Αγώνας δρόμου» για ένα ραντεβού στην Παιδοχειρουργική (vid)

Κρήτη
«Αγώνας δρόμου» για ένα ραντεβού στην Παιδοχειρουργική (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, που κάνει λόγο για δυσλειτουργίες της Παιδοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κλινική μέχρι και σε «λουκέτο».

Καταστάσεις απείρου κάλους που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έρχονται στο φως, σύμφωνα με τις καταγγελλίες του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, με τη στελέχωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν.

Παράλληλα, ο κ. Βρύσαλης καταγγέλλει πως η διοίκηση όσο αναμένει την στελέχωση της Παιδοχειρουργικής, αναζητά παράλληλα μέσω της «Διαύγειας» Παιδοχειρουργό να καλύψει τις ανάγκες με ..μπλοκάκι!

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ;

Όσον αφορά στην καταγγελία του Σωματείου σχετικά με τη διαθεσιμότητα της κλινικής, η απάντηση που πήρε η ΚΡΗΤΗ TV έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κ. Μαυρομάτη, η οποία κάνει λόγο για πληροφορίες που δόθηκαν λανθασμένα  από την υπάλληλο, υπογραμμίζοντας πως οποιοσδήποτε μπορεί να κλείσει ραντεβού με παιδοχειρουργό χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε παλαιότερη ανακοίνωση της διοίκησης τιου ΠΑΓΝΗ αναφέρεται:

«Απαντώντας στα δημοσιεύματα με βάση την ανακοίνωση του Προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ- η οποία και δεν μας εκπλήσσει πάλι- για τη λειτουργία της Παιδοχειρουργικής κλινικής, σας γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή της αποτελεί προτεραιότητα μας. Ήδη μετά από 25 χρόνια πάγιου προβλήματος στελέχωσής τη , σύμφωνα με το προγραμματισμό μας σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, αυξήσαμε τις οργανικές θέσεις και αναμένεται η προκήρυξη ενός μόνιμου γιατρού. Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί και με επικουρικό ιατρικό προσωπικό».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Όσο για το μέλλον της παιδοχειρουργικής; Σύμφωνα με την κ. Μαυρομάτη, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται το «πράσινο φως» για την ενίσχυση της κλινικής, ένα αίτημα το οποίο εδώ και ημέρες έχει κατατεθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η... ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δείτε όλο το ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News