Ειδήσεις

95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ και στα Παιδικά Χωριά SOS

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οργάνωσης, το ποσό αυτό αναμένεται να στερήσει από 500 παιδιά φέτος τη στήριξη που χρειάζονται.

Μετά το "Χαμόγελο του Παιδιού", τώρα και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος καλούνται φέτος να καταβάλουν 95.000 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οργάνωσης, το ποσό αυτό αναμένεται να στερήσει από 500 παιδιά φέτος τη στήριξη που χρειάζονται.

«Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δε λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 95.000 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

»Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Και ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, προσθέτει ότι «για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία, και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους, που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

Μ.ΑΝ.

Σχόλια