default-image

MVP o Κουτσουπιάς σε ιταλικό τουρνουά Ακαδημιών

Ποδόσφαιρο
MVP o Κουτσουπιάς σε ιταλικό τουρνουά Ακαδημιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει ο Ηλίας Κουτσουπιάς με τη φανέλα της Εντέλα κι αυτό το απέδειξε περίτρανα στο γνωστό ιταλικό ποδοσφαιρικό τουρνουά Ακαδημιών U17 «Miguel Vitulano» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

 

Εκεί έλαβαν μέρος σπουδαίοι σύλλογοι της Ιταλίας με τα ταλέντα τους (Κ17) όπως οι Ιντερ, Φιορεντίνα, Τζένοα, Εμπολι, Λιβόρνο, Σπέτσια, Πράτο και ο 16χρονος ταλαντούχους μέσος της Εντέλα U17 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

 

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του (συνολικά τέσσερα) και κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της διήμερης διοργάνωσης (25-27/8), παρότι η Εντέλα τερμάτισε στην 4η θέση μετά από τη μοναδική ήττα στον μικρό τελικό (0-1) με την Έμπολι.

Ο Έλληνας μέσος- γεννημένος 10/5/2001-  ξεχώρισε ανάμεσα σε αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους άσους της Ιταλίας κι έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο της ποδοσφαιρικής εξέλιξης και της βελτίωσης. Στη μεσαία γραμμή έκοβε κι έραβε, κάνοντας αρκετές φορές τον προπονητή του Τζενάρο Βόλπε να του μοιράσει συγχαρητήρια. Ο Κουτσουπιάς μπορεί να είναι ένα 8αρι, αλλά στα παιχνίδια έδωσε λύσεις παίζοντας αριστερά, δεξιά αλλά και δεκάρι.

Η Εντέλα στο πρώτο παιχνίδι με την Τζένοα ήρθε ισόπαλη 1-1, ενώ στο δεύτερο κέρδισε με ανατροπή 3-1 την Πράτο. Στο νικηφόρο ματς ο 16χρονος Κουτσουπιάς έδειξε όλες τις πτυχές του ταλέντου του, ενώ απέδειξε ότι διαθέτει και τη στόφα του ηγέτη. Ο νεαρός έκανε καταπληκτικό παιχνίδι πετυχαίνοντας ένα γκολ (το 2-1) και μοιράζοντας μια ασίστ. Στην τρίτη αναμέτρηση η Εντέλα «κόλλησε» στο 0-0 με την Φιορεντίνα με τον Κουτσουπιά να είναι και πάλι εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης.

Η ατομική διάκριση του Ηλία Κουτσουπιά σ’ ένα μεγάλο τουρνουά Ακαδημιών της Ιταλίας σε συνδυασμό με την καλή ομαδική εικόνα γέμισε με χαμόγελα τους ανθρώπους της Εντέλα. Αναμφισβήτητα ο 16χρονος Έλληνας μέσος είναι ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο, όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι παρουσιάζει ωριμότητα κι αφοσίωση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας, οι οποίοι πιστεύουν ότι το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό.

 

-Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πρώτη θέση του τουρνουά Ακαδημιών U17 «Miguel Vitulano» τερμάτισε η Ιντερ U17. Οι «νερατζούρι» κέρδισαν στον τελικό 4-3 την Πράτο σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε.

 

Πηγή: youngtalents.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News