default-image

Σύγχυση και… «πονοκέφαλο» προκαλεί ο νόμος για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Σύγχυση και… «πονοκέφαλο» προκαλεί ο νόμος για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2 δισεκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο Πράσινο Ταμείο, μέσα από τη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, με τις πολεοδομικές παραβάσεις που δηλώθηκαν στους δύο τελευταίους νόμους να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Πρωταθλήτρια παραμένει η Ανατολική Αττική ενώ σε ότι αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, η Κρήτη έρχεται πρώτη ενώ ακολουθεί η Εύβοια και η Ρόδος.

Στην Κρήτη, οι δηλώσεις για πολεοδομικές παρανομίες ανήλθαν στις 41.418.  Οι δηλώσεις αντιστοιχούν σε 4.6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων και 1.4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα βοηθητικών χώρων.

Το Ηράκλειο κρατάει τα σκήπτρα, με 16.388 δηλώσεις που αφορούν 2,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων και 550.000 τ.μ. βοηθητικών.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Χαρωνίτης εκφράζει την έντονη ανησυχία του σε σχέση με το νέο νόμο για τα αυθαίρετα καθώς όπως δηλώνει υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα.

Εντωμεταξύ, κόκκινο «χτυπά» η αγωνία και η σύγχυση στους κόλπους των ιδιοκτητών αυθαιρέτων κτισμάτων καθώς δεν έχουν καμία πληροφόρηση γύρω από τη κατάθεση του νέο πλαισίου στη βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους για τη μη υιοθέτηση αρκετών προτάσεων τους, όπως για τις εξ 'αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News