default-image

Πεντανόστιμα pancakes με βασικό υλικό... το ψωμί του τοστ

Γυναίκα & παιδί
Πεντανόστιμα pancakes με βασικό υλικό... το ψωμί του τοστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολα και γρήγορα, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε νόστιμα pancakes, ή ελληνικά τηγανίτες, για τον αγαπημένος σας, την οικογένειά σας ή τον ίδιο σας τον εαυτό.

Το πρωινό αποτελεί αναμφισβήτητα μία πολυτέλεια, όταν ξυπνάς πρωί για να πας στη δουλειά και γυρίζεις βράδυ, όμως αυτή η συνταγή των… διαφορετικών pancakes είναι τόσο εύκολη που θα σας κάνει να σηκωθείτε λίγο πιο νωρίς από το κρεβάτι για να τις φτιάξετε.

Βασικό υλικό της συνταγής είναι το ψωμί του τοστ. Έπειτα λίγο γάλα, ένα αυγό, ζάχαρη και τη γαρνιτούρα που σας αρέσει, τίποτε άλλο!

Υλικά (για 2 άτομα)

-4 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)

-1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

-1 αυγό

-βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού (1 κ.σ. ανα τηγανίτα)

-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)

-Γαρνιτούρα της επιλογής σας (μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, σιρόπι κλπ)

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το αυγό και τη ζάχαρη. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε ένα τηγάνι να κάψει, παίρνετε μία φέτα ψωμί, τη βουτάτε στο μίγμα και τη βάζετε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Φυσικά γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Για κάθε τηγανίτα που βάζετε στο τηγάνι καλό θα είναι να προσθέτετε βούτυρο, βοηθάει να γίνουν πιο ροδαλές και νόστιμες, αλλά και να μην κολλήσουν.

Τις σερβίρετε ζεστές, δύο ανα μερίδα, με μέλι και κανέλα ή όποια άλλη γαρνιτούρα σας αρέσει.Αν είστε του αλμυρού, παραλείψτε τη ζάχαρη στη ζύμη και σερβίρετε με τριμμένο τυράκι.

Δείτε και ένα σχετικό video που μπορεί να σας καθοδηγήσει στα «μονοπάτια» αυτών των πεντανόστιμων pancakes:

womantoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News