default-image

Στις 9-10 Σεπτεμβρίου η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων

Ποδόσφαιρο
Στις 9-10 Σεπτεμβρίου η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Α1 και Α2 ΕΠΣΗ, όπως αναφέρει η προκήρυξη για τη νέα σεζόν.

Δυο εβδομάδες αργότερα, στις 23-24 Σεπτεμβρίου παίρνουν σειρά οι όμιλοι της Β’ ΕΠΣΗ και στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Γ’ Κατηγορία. Όσον αφορά το Κύπελλο ΕΠΣΗ, η ημερομηνία έναρξης των αγώνων θα ανακοινωθεί κατά την κλήρωση, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 28 Αυγούστου στο Μοχό.

Αναφορικά με τη νέα προκήρυξη, είναι εναρμονισμένη με τον ΚΑΠ και υπάρχουν αρκετές αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή στο άρθρο για τους προπονητές, όπου αναφέρεται ότι η πρόσληψη προπονητή στα τοπικά πρωταθλήματα δεν είναι υποχρεωτική.

Μια σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων έχουν δικαίωμα έως τεσσάρων αλλαγών, ενώ η παρουσία γιατρού παραμένει υποχρεωτική και πέραν των άλλων ποινών, το πρόστιμο σε μη παρουσία γιατρού, σύμφωνα και με τον ΚΑΠ, αυξάνεται στα 300 ευρώ.

Ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών πρωταθλημάτων δεν αλλάζει σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε. Η Α1 ΕΠΣΗ θα γίνει με 18 ομάδες χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ. Ο πρωταθλητής βγαίνει απευθείας στην Γ’ Εθνική ενώ υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Στην Α2 πάντως θα γίνουν κανονικά πλέι οφ και πλέι άουτ.

Ωστόσο η ΕΠΣΗ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για του χρόνου, όσον αφορά την τροποποίηση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και την επαναφορά του συστήματος των δύο ομίλων στην Α1 ΕΠΣΗ.

Όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος με τις ομάδες όλων των τοπικών πρωταθλημάτων θα αγωνίζονται υποχρεωτικά δύο μικροί κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννηθέντες από 1-1-1996 και νεότεροι. Αυτή η διάταξη ισχύει και στο Κύπελλο ΕΠΣΗ, όπου θα πάρουν μέρος φέτος και οι δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, Ηρόδοτος και ΠΟΑ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ο τελικός ορίζεται να γίνει στο γήπεδο Τυμπακίου, εφόσον πληρούνται οι όροι ασφαλείας, ενώ στον τελικό αγώνα δεν θα υπάρχει παράταση και αν η κανονική διάρκεια ολοκληρωθεί ισόπαλη, τότε ο Κυπελλούχος θα αναδειχθεί απευθείας από τη διαδικασία των πέναλτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News