default-image

Ποροσένκο: Η Ουκρανία οδεύει προς ΕΕ και ΝΑΤΟ

Κόσμος
Ποροσένκο: Η Ουκρανία οδεύει προς ΕΕ και ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο με αφορμή την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, διακήρυξε την απαρέγκλιτη πορεία ένταξης της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

«Ο δρόμος μας είναι ένας: ένα ευρύ ευρωατλανικό όχημα το οποίο μας οδηγεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ για να γίνουμε μέλη. Στον δρόμο αυτό ήδη καταστρέψαμε το παραπέτασμα με τις βίζες» είπε ο Ποροσένκο υπονοώντας την κατάργηση της βίζας για τους Ουκρανούς πολίτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ουκρανία συνεχίζει να αναδιοργανώνει τις ένοπλες δυνάμεις της ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Αμύνης της Ουκρανίας, Στεπάν Πολτοράκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διευκρίνισε πως στο πλαίσιο αυτό έχουν είναι ήδη έτοιμες 28 στρατιωτικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή στον ουκρανικό στρατό συνεχίζονται οι άνευ προηγουμένου στην ιστορία μεταρρυθμίσεις ως προς την κλίμακα και τις φιλοδοξίες τους», είπε ο ουκρανός υπουργός Αμύνης επισημαίνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται από κοινού με συμβούλους και εμπειρογνώμονες χωρών του ΝΑΤΟ».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News