default-image

"Θησαυρό" έκρυβαν αρχαιοκάπηλοι στο ιστιοφόρο – photos

Κρήτη
"Θησαυρό" έκρυβαν αρχαιοκάπηλοι στο ιστιοφόρο – photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτιμα κειμήλια βυζαντινής και ρωμαϊκής περιόδου εντόπισε το Λιμενικό σώμα Χανίων μετά από επιχείρηση - αστραπή που διενήργησε σε ιστιοφόρο σκάφος.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για καταδύσεις που γίνονταν από επιβαίνοντες στο σκάφος "Contenius Eagle" σημαίας Γερμανίας στη θαλάσσια περιοχή του Χοιρονησίου στο Κολυμπάρι Χανίων.

Άμεσα οι λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και μετά από έλεγχο εντόπισαν στο σκάφος ευρήματα της βυζαντινής και ρωμαϊκής περιόδου καθώς και 16 ακόμα τμήματα πολιτιστικών αγαθών της αρχαίας περιόδου. Επίσης εντόπισαν τους δύο Γερμανούς επιβαίνοντες, έναν άντρα και μία γυναίκα, όπως έγραψε και χτες το neakriti.gr.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ "ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ" ΕΝ ΠΛΩ

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Λιμενικό ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμάνι Χανίων όπου έγινε πιο ενδελεχής και εξονυχιστική έρευνα. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων διενεργεί την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα, το σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Οι δύο Γερμανοί έχουν συλληφθεί από το Λιμενικό με την κατηγορία της παράβασης του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News