default-image

Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα με βροχές και στην Κρήτη

Κρήτη
Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα με βροχές και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα, με σταθερή υποχώρηση της θερμοκρασίας και συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στην Κρήτη, σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου κ. Γιάννη Καλλιάνου.  

Ωστόσο η διαταραχή αυτή θα είναι εξπρές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο οποίος στην πρόβλεψή του αναφέρει:

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα, αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ας δούμε όμως σταδιακά τι θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου φτάσουμε στη Δευτέρα.

Κυριακή: Εξασθενεί το μελτέμι

Σταδιακά θα εξασθενήσει ελαφρώς το μελτέμι, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση κάποια ιδιαίτερη θερμή εισβολή, όμως, η μέση τιμή της θερμοκρασίας στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανώς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμη και στους 38°C.

Δευτέρα: Συνθήκες αστάθειας

Από τη Δευτέρα σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από την μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες μπορείτε να καταλάβετε ποιες θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την προσεχή ατμοσφαιρική διαταραχή.

Βροχές και στην Αττική

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες και στην Αττική. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου.

Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μπόρες και στα νοτιότερα τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που δεν είναι τόσο πιθανό. Πάντως, το χρονικό διάστημα που θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα θα είναι κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα.

Τρίτη: Περιορισμός των φαινομένων

Η διαταραχή αυτή θα είναι εξπρές. Επομένως από την Τρίτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και ίσως, σε τοπικό επίπεδο, και ορισμένα τμήματα της κεντρονότιας ηπειρωτικής Ελλάδας όπως διαφαίνεται και στον σχετικό προγνωστικό χάρτη.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η πρόβλεψη αναλυτικά για την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πολύ καλός ο καιρός την Κυριακή στο Ηράκλειο. Οι άνεμοιθ α πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά μόνο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Ίδιο το σκηνικό του καιρού στο Ηράκλειο την Τρίτη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΟΙΡΕΣ

Πολύ καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Δευτέρα

Αίθριος ο καιρός και την Δευτέρα στις Μοίρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί αρχικά με δυτικοί κατεύθυνση έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες προβλέπεται αραιή συννεφιά. Ιι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΩΓΕΙΑ

Κυριακή

Άστατος καιρός προβλέπεται για αύριο Κυριακή στα Ανώγεια, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο ουρανός προβλέπεται συννεφιασμένος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Αίθριος καιρός την Δευτέρα στα Ανώγεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος καιρός και μόνο από τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά, αύριο Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Καθαρός θα είναι ο ουρανός το πρωί, ενώ από το απόγευμα προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΦΑΚΙΑ

Κυριακή

αραιή συννεφιά το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα σύννεφα θα πυκνώσουν και το απόγευμα προβλέπεται ότι θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα στα Σφακιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως 2 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου.

Τρίτη

Καθαρός θα είναι ο ουρανός το πρωί, ωστόσο το απόγευμα προβλέπεται έντονη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Κυριακή

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή στην Παλαιόχωρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Πολύ καλός καιρός και την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΠΗΛΙ

Πολύ καλός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βθαμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Πολύ καλός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στον Άγιο Νικόλαο την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βθαμούς Κελσίου.

ΣΗΤΕΙΑ

Κυριακή

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Κυριακή στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News