default-image

Θλίψη για το χαμό του πολιτευτή Νίκου Νεοκοσμίδη

Κρήτη
Θλίψη για το χαμό του πολιτευτή Νίκου Νεοκοσμίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη θλίψη στους πολιτικούς κόλπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης έχει προκαλέσει η είδηση για το θάνατο του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νίκου Νεοκοσμίδη.

Φίλοι, συγγενείς και πρώην συνεργάτες θα αποχαιρετήσουν τον πρώην πολιτευτή σήμερα Σάββατο, με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στις 2 το μεσημέρι στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου. Τα έξοδα της κηδείας του, τιμής ένεκεν για την προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα γίνουν από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο Νίκος Νεοκοσμίδης διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου από 7/2/1976 έως και τις 20/12/1981, ενώ υπήρξε πολύ αγαπητός στους εργαζόμενους και στην κοινωνία του Ηρακλείου, με πολύ σημαντική κοινωνική και συνδικαλιστική προσφορά. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, αντιπρόεδρος στην ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, στέλεχος της ΔΑΚΕ, καθώς επίσης και αντιπρόεδρος του ΤΑΞΥ. Θέσεις τις οποίες υπηρέτησε επάξια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Η Συνομοσπονδία της ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Νίκου Νεοκοσμίδη, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, αναφέροντας ότι «ο Νίκος Νεοκοσμίδης υπήρξε ένα δυναμικό στέλεχος της Ν.Δ., ένας σωστός οικογενειάρχης, χαρισματικός άνθρωπος και επιτυχημένος στον επαγγελματικό στίβο.

Διακρίθηκε αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού». Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι «ο Νίκος Νεοκοσμίδης υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής της παράταξης, ένας καλός φίλος και αληθινός πατριώτης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην οποία σημειώνεται ότι «έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος η οικογένεια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΗ από 7/2/1976 έως και 20/12/1981, ενώ ήταν και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News