Ειδήσεις

Με… σκαμπανεβάσματα ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο, σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και στους 35 βαθμούς.

Μετά τις ψιχάλες που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, μετά τη συννεφιά που έχει «σκεπάσει» ολόκληρο το νησί, αλλά και μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το Σαββατοκύριακο αναμένεται ζεστό, ευνοώντας τις διήμερες εξορμήσεις στις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Ιδίως το Σάββατο, σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και στους 35 βαθμούς κελσίου, προϊδεάζοντας τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, για την επόμενη εβδομάδα, η οποία αναμένεται «καυτή».

Παρόλα αυτά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από τους λουόμενους στις θάλασσες, καθώς, μπορεί οι άνεμοι να «πέσουν» αισθητά, όμως σε κάποιες περιοχές θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυροί.

Οι περιοχές με τη μέγιστη θερμοκρασία:

Μοίρες

Παρασκευή: 36 °C

Σάββατο: 35 °C

Παλαιόχωρα

Σάββατο: 35 °C

Κυριακή: 36 °C

Σφακιά

Παρασκευή: 35 °C

Σάββατο: 35 °C

Λέντας

Παρασκευή: 34 °C

Σάββατο: 35 °C

Κυριακή: 34 °C

Πρέβελη

Σάββατο: 33 °C

Κυριακή: 35 °C

Ιεράπετρα

Παρασκευή: 34 °C

Σάββατο: 33 °C

Κυριακή: 33 °C

Τυμπάκι

Παρασκευή: 33 °C

Σάββατο: 34 °C

Ζαρός

Παρασκευή: 34 °C

Σάββατο: 33 °C

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Παρασκευή:

Στους 28 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αύριο στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 25 έως τους 28 βαθμούς και τον ουρανό να είναι καθαρός, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με τους ανέμους να πνέουν, κατά διαστήματα μέχρι και 4 μποφόρ Βορειοδυτικοί.

Σάββατο:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 24 βαθμούς, ενώ, μόλις βγει ο ήλιος θα σκαρφαλώσει στους 29 βαθμούς κελσίου, ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 30 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν Βορειοδυτικοί, φτάνοντας μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί και την Κυριακή στο Ηράκλειο, με μέγιστη τιμή να είναι οι 32 βαθμοί από το μεσημέρι και έπειτα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ της Κυριακή, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28 με 29 βαθμούς και τον ουρανό να είναι καθαρός. Οι άνεμοι θα «πέσουν» και θα πνέουν Δυτικοί, Βορειοδυτικοί από 1 έως 3 μποφόρ.

ΧΑΝΙΑ

Παρασκευή:

Από 23 μέχρι και 29 βαθμούς θα κυμανθεί ο υδράργυρος την Παρασκευή στα Χανιά, με τη μέγιστη τιμή, να σημειώνεται από το μεσημέρι και έπειτα και τον ουρανό να είναι καθαρός, με τους ανέμους να πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Σάββατο:

Ο καθαρός ουρανός θα συνδυαστεί με τα 30άρια που θα «χτυπήσουν» τα Χανιά το Σάββατο και συγκεκριμένα από το μεσημέρι και μετά, με τους ανέμους να πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Κυριακή:

Από τους 23 στους 32 βαθμούς κελσίου θα «εκτοξευθεί» η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής στα Χανιά και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ, με τον καιρό να ενδείκνυται για… Κυριακάτικες βουτιές στη θάλασσα.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρασκευή:

Χαμηλή θα είναι, σε γενικές γραμμές, η θερμοκρασία την Παρασκευή στο Ρέθυμνο, καθώς δε θα υπερβεί τους 28 βαθμούς κελσίου, το μεσημέρι, ενώ την υπόλοιπη ημέρα θα κυμανθεί από 24 μέχρι 26 βαθμούς, με τους ανέμους να πνέουν στα 3 μποφόρ. Ενώ, προσοχή πρέπει να δώσουν οι οδηγοί το βράδυ, καθώς η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Σάββατο:

Το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 29 βαθμούς, ενώ, σε γενικές γραμμές θα κυμανθεί από 23 μέχρι και 27 βαθμούς, με τον ουρανό να είναι καθαρός και τον άνεμο να πνέει στα 2 μποφόρ.

Κυριακή:

Πεντακάθαρος θα είναι ο ουρανός την Κυριακή στο Ρέθυμνο και η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 31 βαθμούς κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν στα 2 μποφόρ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρασκευή:

Από 24 μέχρι και 30 βαθμούς κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο, με τους ανέμους να είναι ισχυροί, καθώς θα πνέουν από 3 μέχρι και 5 μποφόρ, Δυτικοί, Βορειοδυτικοί και ο ουρανός να είναι καθαρός.

Σάββατο:

Στους 33 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από 24 μέχρι 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα «πέσουν» στα 2 με 4 μποφόρ και ο ουρανός θα είναι καθαρός.

Κυριακή:

Από τους 24 μέχρι και τους 34 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή, με τον ουρανό όμως να είναι συννεφιασμένος και τους ανέμους να πνέουν στα 2 με 4 μποφόρ.

Σχόλια