Ειδήσεις

Σπείρα έκανε φύλλο και φτερό περίπτερα, βγάζοντας… 100.000 €

Πάνω από 100.000 ευρώ ήταν η «λεία» μιας… παρέας 5 ατόμων στα Χανιά, οι οποίοι είχαν ως… χόμπι τους να εισβάλλουν σε περίπτερα και να τα κάνουν φύλλο και φτερό!

Με… αρχηγό το 46χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη πίσω από τα κάγκελα, ένας ακόμη 27χρονος ημεδαπός, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 28 ετών και ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας είχαν αφαιρέσει από περίπτερα χρήματα, καπνοβιομηχανικά προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας, άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, από την συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Κισσάμου και Αποκορώνου, εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περίπτερα σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Αποκορώνου.

Για τις κλοπές αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών και συγκεκριμένα δύο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 25 και 28 ετών, 30χρονου υπηκόου Συρίας και δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 46 ετών.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των από 30.04.2016 και 02.03.2017 Δελτίων Τύπου, σχετικά με την εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών σε επιχειρήσεις (περίπτερα), σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Αποκορώνου, από την συνεχιζόμενη εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση, προέκυψε επιπλέον η εμπλοκή ενός ακόμα ημεδαπού ηλικίας 46 ετών, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, δρώντας ως ομάδα με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση και με τον 46χρονο να έχει το ρόλο του συντονιστή, διέπραξαν τις παραπάνω κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο υποθέσεις κλοπών στα ίδια περίπτερα, αφαιρώντας χρήματα, καπνοβιομηχανικά προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές (tablet και ηλεκτρονικό αναγνώστη κωδικών ΞΥΣΤΟ), η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Σχόλια