default-image

Τα τελευταία λόγια Βενιζέλου: Πάρε την κόρη μου, δεν μπορώ

Κρήτη
Τα τελευταία λόγια Βενιζέλου: Πάρε την κόρη μου, δεν μπορώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας της Κατερίνας Καναβάκη περιγράφει σε λίγες λέξεις στο protothema.gr τι συνέβη στην παραλία του Γεροπόταμου. «Ο Βενιζέλος μου είπε "πάρε την κόρη μου, δεν μπορώ" λέει ο άνδρας που έβγαλε σώα τα δύο μικρά παιδιά από το νερό.

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της Κατερίνας Καναβάκη, της γυναίκας που έχασε τη ζωή της όταν έπεσε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί της το βράδυ της Τρίτης. Ο Αλέκος Καναβάκης θα είναι περήφανος για τη μονάκριβη κόρη του αφού της δίδαξε την έννοια της αυτοθυσίας, πολλώ δε μάλλον όταν επρόκειτο για τον 9χρονο γιο της. Με λίγες λέξεις περιγράφει στο protothema.gr το τι συνέβη στην παραλία του Γεροπόταμου στο Ρέθυμνο:

«Αυτοθυσία. Πήγε να σώσει το παιδί της και πνίγηκε αυτή. Το παιδί της έπαιζε στη θάλασσα, στην άμμο. Οχτώ χρονών παιδί, εννιά και το πήρε το κύμα. Έτρεξε αυτή να το σώσει και δεν τα κατάφερε» λέει ο κ. Καναβάκης, ο οποίος έχοντας στο πλάι του συγγενείς και φίλους συνόδευσε το πρωί στις Κάτω Αρχάνες την αγαπημένη του Κατερίνα στο τελευταίο της ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Πώς έσωσα τα παιδιά

Την ίδια ώρα ο 24χρονος Μανώλης Κατσαμάς, ο οποίος βούτηξε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να σώσει τα παιδιά και τους δύο γονείς, περιγράφει τι συνέβη το μοιραίο βράδυ:

«Ο πατέρας ερχόταν σε αυτή την παραλία μαζί με τα άλογα γιατί ήταν εκπαιδευτής  αλόγων. Επί τρεις μέρες τον έβλεπα που είχε κατασκηνώσει και κυκλοφορούσε με τη βερμούδα ο άνθρωπος.  Ξαφνικά  βλέπω τον πατέρα και την μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι  κακό  συμβαίνει. Αρχίζω και εγώ λοιπόν να βγάζω τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου και  βουτάω κατευθείαν μέσα στο νερό. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος  γιατί δεν μπορούσε να κολυμπήσει να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω  για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας "πάρε την κόρη μου  γιατί δεν μπορώ". Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και  κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας, ούτε η γυναίκα μπορούσαν  να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Ήρθαν και κάποιοι άλλοι από την παραλία και τους δώσαμε σωσίβια  και με σχοινιά και βοήθησαν να πάμε να τους βγάλουμε γιατί πνίγονταν οι άνθρωποι. Τα παιδάκια ήταν σοκαρισμένα και φοβισμένα πολύ. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτές τις  άσχημες εικόνες» λέει ο Μανώλης Κατσαμάς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, "ΛΥΓΙΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Ο Βενιζέλος και η Κατερίνα είχαν δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο ηλικίας από 7 έως 14 ετών. Είχαν αποφασίσει να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους και να αφήσουν πίσω το παρελθόν τους. Εκείνος λάτρευε τα άλογα κι εκείνη τον αργαλειό. Η Κατερίνα στον αργαλειό της είχε επενδύσει τα όνειρα τα δικά της και των παιδιών της. Η ίδια μαζί με μία φίλη της εργαζόταν σκληρά για να αναπτύξει την επιχείρηση με τα υφαντά και ονειρευόταν οι δουλειές της να επεκταθούν και στο εξωτερικό. Ο Βενιζέλος, εκτός από τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για τα δυο παιδιά του, είχε και ένα ιδιαίτερο πάθος για το χορό αφού ήταν μέλος συλλόγου παραδοσιακών χωρών.

Διπλή τραγωδία για την οικογένεια Στρατάκη

Την οδυνηρή στιγμή που ένας γονιός καλείται να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία το παιδί του βίωσαν για δεύτερη φορά στο πετσί τους οι γονείς του Βενιζέλου το απόγευμα της Τετάρτης. Τον Οκτώβριο του 2006, η οικογένεια Στρατάκη είχε θρηνήσει τον χαμό του 20χρονου τότε Κώστα Στρατάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή.

Εκτός από τους απαρηγόρητους γονείς, ο Βενιζέλος Στρατάκης άφησε πίσω του και δύο παιδιά. Δύο παιδιά που καλούνται να μεγαλώσουν ορφανά από πατέρα, τον οποίο είδαν με τα μάτια τους να χάνεται στο βυθό και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Τόσο οι γονείς του 35χρονου, όσο και τα παιδιά του, θα χρειαστούν τη στήριξη των συγγενών και των φίλων αλλά και βοήθεια από επαγγελματίες. Ο γιος και πατέρας «έφυγε» ως ήρωας. Θυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά του. Αυτό ακριβώς λένε μεταξύ τους οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί του Βενιζέλου Στρατάκη αλλά και της Κατερίνας Καναβάκη.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News