default-image

Τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Καναβάκη, κατέρρευσε ο πατέρας

Κρήτη
Τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Καναβάκη, κατέρρευσε ο πατέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο "αντίο"  είπαν συγγενείς και φίλοι στην Κατερίνα, καθώς στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Κάτω Αρχάνες. Για όλους ήταν δύσκολο να αποχαιρετήσουν την άτυχη 37χρονη, που χάθηκε στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά της στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Στη διάρκεια της κηδείας κατέρρευσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ενώ πολλοί δεν άντεξαν την οδύνη και τον πόνο και ξέσπασαν με κλάματα .

Έφεραν στην κηδεία το αγαπημένο του άλογο του Βενιζέλου

Την ίδια ώρα σε κλίμα οδύνης και ανείπωτης στεναχώριας πραγματοποιήθηκε χθες, στις 6 το απόγευμα, η κηδεία του αδικοχαμένου Βενιζέλου Στρατάκη, με συγγενείς και φίλους να βρίσκονται στη Ροδιά συμπαραστεκόμενοι στην οικογένειά του. (Στην κεντρική φωτογραφία η κηδεία του Βενιζέλου που δημοσίευσε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη").

Οι δύο γονείς που χάθηκαν ενώ πήγαν να σώσουν τα παιδιά τους

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η τελετή ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα, στις 5:30 χθες το απόγευμα, με τους γονείς του - εμφανώς καταβεβλημένους από τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας - να ζητούν από τον ιερέα να επισπεύσει την κηδεία δίνοντας τέλος στο μαρτύριό τους. Οι φίλοι μάλιστα του αδικοχαμένου Βενιζέλου δεν παρέλειψαν να φέρουν στην κηδεία και το αγαπημένο του άλογο, μιας και ο ίδιος εν ζωή ήταν δεινός καβαλάρης.

Η τραγωδία που συγκλόνισε

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Ρέθυμνο έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα .Το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία του Γεροποτάμου , τέσσερα ανήλικα παιδιά είδαν να πνίγονται στη θάλασσα ο πατέρας και η μητέρα τους.

Ο Βενιζέλος Στρατάκης και η Κατερίνα Καναβάκη από το Ηράκλειο έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους που κινδύνευαν από τα κύματα της θάλασσας βυθίζοντας δύο οικογένειες στο πένθος.

Κατά τη διάρκεια του απογευματινού μπάνιου κινδύνευσαν τα παιδιά που είναι όλα ανήλικα μεταξύ 7-14 ετών και τότε οι γονείς έσπευσαν να βοηθήσουν για τη διάσωση των παιδιών. Ωστόσο τα κύματα τους παρέσυραν και η ορμή της θάλασσας τους «παγίδεψε» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ενώ τα 4 παιδιά έβλεπαν και αγωνιούσαν για τους γονείς τους.

Ο μεν άτυχος άνδρας είχε δύο παιδιά και η δε άτυχη γυναίκα άλλα δύο.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη -Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News