default-image

Εφιαλτική νύχτα στην Κεφαλονιά με φωτιά που απειλεί σπίτια

Εφιαλτική νύχτα στην Κεφαλονιά με φωτιά που απειλεί σπίτια

Πυρκαγιά σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες αποτελούνται από 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Κεφαλονιάς, βρίσκεται επί ποδός και σπεύδει στην περιοχή, ενώ κάποιοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα στην ΕΡΤ:

«Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα προς Αργοστόλι, όπου είναι και η φορά του αέρα. Ελπίζουμε με τις ενισχύσεις που θα έρθουν σε λίγες ώρες, αλλά και με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο».

Η φωτιά νωρίτερα είχε περάσει το κεντρικό  δρόμο και κατευθυνόταν προς την περιοχή του Λουρδά.  Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία "δύσκολη στιγμή" σύμφωνα και με δήλωση του κ. Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο των πυρκαγιών ενημέρωσε ότι «εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί. Στη 1 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, θα φτάσει Κεφαλονιά κατά τις 2.30 π.μ. με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεάκι, αλλά πρόλαβαν και τις έσβησαν.

Λεωφορεία σπεύδουν για να απομακρύνουν τους τουρίστες από την περιοχή.

(φωτογραφία αρχείου)

protothema.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News